Magyarország

2011.07.05. 17:30

Megállapodás két magyar és román gyorsforgalmi út találkozási pontjairól

Budapest (MTI) - Az M43 autópálya Csanádpalota, illetve az M4 autópálya Nagykereki térségében lévő határ metszéspontjáról írt alá kormányközi megállapodást a sajtó jelenlétében Anca-Daniela Boagiu román közlekedési és infrastruktúraügyi miniszter és Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Budapest (MTI) - Az M43 autópálya Csanádpalota, illetve az M4 autópálya Nagykereki térségében lévő határ metszéspontjáról írt alá kormányközi megállapodást a sajtó jelenlétében Anca-Daniela Boagiu román közlekedési és infrastruktúraügyi miniszter és Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára kedden Budapesten.    Az M43 már 2013 első felére elkészülhet, és addigra kész lesz Arad irányába a román oldali folytatás is. Az M4 prognosztizált megépítési ideje 2016, ez az autópálya kapcsolódik az észak-erdélyi sztrádához.

    A román miniszter kiemelte, hogy megállapodtak egy infrastruktúrafejlesztési munkacsoport létrehozásában. Ennek lesz a feladata a vasútfejlesztések összehangolása, illetve az autópálya-fejlesztések olyan határidővel történő rögzítése, hogy azok mindkét oldalon egyszerre érjenek az országhatárra.

    Völner Pál szólt még az M3 autópályától - Vaja térségéből - Nagybánya felé induló gyorsforgalmi útról. Remélte, hogy ennek a határkeresztezési pontjáról is hamarosan megállapodnak.

    A tárgyalásokon szó volt egy nagysebességű vasútvonalról is, amely a Budapest-Bukarest-Konstanza vonalon épülne - mondta Anca-Daniela Boagiu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!