Magyarország

2011.07.17. 11:17

Fidelitas-kongresszus - Orbán Viktor videóüzenetével kezdődött meg a kongresszus

11.

11.02 - Fidelitas-kongresszus - Orbán videóüzenetével meg kezdődött a kongresszus

Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében azt mondta a vasárnapi debreceni Fidelitas-kongresszus résztevőinek, hogy Magyarország nem tud megújulni a fiatalok nélkül, így a kormány számít a munkájukra.

    "Térdig állunk a munkában mert az országot ahhoz, hogy esélye legyen a jövő megnyerésére jelentősen át kell szerveznünk" - szólt a tisztújító kongresszus több száz fős hallgatóságához a miniszterelnök.

    Orbán Viktor szerint a kormány mindig számíthatott a fiatalokra és a Fidelitasra és azt kérte, ezentúl is segítsék a munkájukat. Ágh Péter elnöktől azt kérte: "legyen meg a képességed és az erőd, hogy összegyűjtsd a fiatalok körében meglévő energiát, innovációt és újfajta gondolkodásmódot és bocsásd azt a kormány rendelkezésére."


11.25 -Fidelitas-kongresszus - Ágh Péter: megkerülhetetlen nemzedéki szervezet a Fidelitas

A Fidelitas hosszú évek óta Magyarország megkerülhetetlen nemzedéki szervezete - mondta Ágh Péter, a Fidelitas elnöke a kormánypárt ifjúsági társszervezetének tizedik kongresszusán mintegy 500 küldött előtt a debreceni Kölcsey Központban  vasárnap.    Megjegyezte, hogy 2001 óta először tartja úgy kongresszusát a Fidelitas, hogy a vezető kormánypárt ifjúsági szervezete.

    Az ellenzéki volt az eddigi leghosszabb létük, s ezen időszak alatt váltak az ország legnagyobb ifjúsági szervezetévé - tette hozzá. Elmondta. hogy a Fidelitasnak 148 önkormányzati képviselője, köztük számos polgármestere, 2 európai parlamenti képviselője, s két tucat országgyűlési képviselője van.


11.40 -Fidelitas-kongresszus - Kósa Lajos: Magyarország a legizgalmasabb ország

Ma Európa legizgalmasabb országa Magyarország, s egy izgalmas országban jó fiatalnak lenni - mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Fidesz ügyvezető alelnöke, amikor köszöntötte a Fidelitas kongresszusát vasárnap.    A politikus fontosnak nevezte, hogy a Fidelitas jelen legyen a politikai döntések meghozatalánál, mert mint mondta, a ma meghozott döntések hosszú távon őket érintik.

    A rövid távú tennivalók között kiemelte: a Fidesz meg szeretné nyerni a következő választásokat, amire szerinte jó esélye lesz.     A következő kampányban fontos szerepe lesz az internetnek, s az internetes kampányban óriási szükség van a Fidelitasra - tette hozzá.


Fidelitas kongresszus - Kósa szerint egy új országot kell felépíteni

 Debrecen - A Fidesz prominensei is köszöntötték a Fidelitas debreceni tisztújító kongresszusán résztvevő félezer küldöttet. Részletes itt olvashat róla a Napló beszámolójában >>>


11.56 -Fidelitas-kongresszus - Szijjártó: a szervezet legnagyobb sikerét érte el 2010-ben

A Fidelitas fennállása óta a legnagyobb sikereit érte el a 2010-es parlamenti és önkormányzati választásokon, így ma a legfontosabb, fiatalokat érintő kérdések nem születhetnek meg a szervezet nélkül - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Fidelitas vasárnapi debreceni kongresszusán.    A Fidelitas korábbi elnöke azonban a küldöttek figyelmét felhívta arra, hogy a kormányzati és önkormányzati munkájuk mellett a Fidelitas építésére is fordítsanak kellő időt és energiát, mert erős háttérszervezet nélkül nem lehetnek sikeresek 2014-ben.

 


12.07 -Fidelitas-kongresszus - Kubatov: a Fidelitasnak nincs versenytársa

 A Fidelitas kitartásának köszönhetően ma már a szervezetnek "nincs versenytársa a pályán", az IDF, az Új Generáció és a Fiatal Baloldal is eltűnt - mondta Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója vasárnap a Fidelitas debreceni kongresszusán.    A politikus kitért az MSZP politikájára is, mondván, az a lengyel szocialisták útjára lépett. "Hazudtak, csináltak egy hamis kormányprogramot, majd vittek egy neoliberális gazdaságpolitikát, és megbuktak" - mondta. Van azonban egy lépés, amit még nem követtek el: a három részre szakadás - tette hozzá, megjegyezve, hogy "ez van még hátra a magyar baloldal számára."


12.41-Fidelitas-kongresszus - Nyitrai Zsolt, Cser-Palkovics András

A Fidelitasnak nem az a szerepe, hogy kis Fidesz legyen - mondta Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár, korábbi Fidelitas alelnök, az ifjúsági szervezet debreceni kongresszusán vasárnap.    A politikus szerint a Fidelitas tagjainak olyan hívószavak mentén kell szerveződniük, mint a szókimondó, vagány, forradalmár, trendi és szabadelvű.

    Cser-Palkovics András, volt Fidelitas alelnök, Székesfehérvár polgármestere köszöntőjében kiemelte: a Fidelitashoz tartozás a barátságról, a jó közösségről és az egységről szól. Fontosnak nevezte, hogy a fiatalok ott legyenek a kormányzásban és képviseljék az ifjúság érdekeit.


17.05 - Fidelitas-kongresszus - Ágh Péter további két évre a szervezet elnöke marad

A küldöttek 90 százalék fölötti szavazataránnyal újabb két évre a Fidelitas elnökévé választották Ágh Pétert, akinek nem volt kihívója a vasárnapi debreceni tisztújító kongresszuson. A Fidelitast 2009 óta vezető politikus a küldöttek által leadott 336 érvényes szavazatból 303-at megszerezve folytathatja munkáját az Fidesz ifjúsági társszervezetének élén.

    Ágh Péter a 2013-ig tartó elnöki ciklusban két feladatot tart kiemeltnek: az ifjúság érdekeinek megjelenését a kormányzati munkában és a szervezetépítés folytatását a Fidelitasban.

    A küldöttek megválasztották az ifjúsági szervezet alelnökeit is. A korábbi alelnökök közül Böröcz László (Budapest), Kérdő Zsuzsa (Hajdú-Bihar), Mihalovics Péter (Veszprém), Vizin Tamás (Bács-Kiskun), Vörös Ádám (Jász-Nagykun-Szolnok) és Zsiga Marcell (Borsod-Abaúj-Zemplén) maradt posztján. Új alelnökké választották Balogh Gergelyt (Fejér), Domonyi Lászlót (Bács-Kiskun), Karácsony Ádámot (Pest), Király Erzsébetet (Budapest), Komár Gergőt (Somogy), Magera Tibort (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Oroján Sándort (Heves), Rónaszéki Nórát (Békés), Várfi Andrást (Békés) és Vincze Ágnest (Budapest). MTI


A Fidelitas megválasztott alelnökei és Ágh Péter, a szervezet újjáválasztott elnöke (b8) áll színpadon a Fidelitas X. tisztújító kongresszusa után Debrecenben, a Kölcsey Központban.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


Ágh Péter, a Fidelitas újjáválasztott elnöke beszél a Fidelitas X. tisztújító kongresszusán, Debrecenben, a Kölcsey Központban.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!