Magyarország

2011.07.20. 17:58

Európában a magyar diákok a legjobbak biológiából

Budapest (MTI) - Az európai csapatok közül a magyar együttes szerepelt a legeredményesebben az idei, Tajvanban rendezett 22. Nemzetközi Biológiai Diákolimpián.

Budapest (MTI) - Az európai csapatok közül a magyar együttes szerepelt a legeredményesebben az idei, Tajvanban rendezett 22. Nemzetközi Biológiai Diákolimpián.

 A versenyt július 11. és 17. között rendezték meg 229 diák részvételével. A legrangosabb nemzetközi biológiaversenyen Magyarország csapata másodszor indult el, és ezúttal is kimagasló teljesítményt nyújtott. Az együttes négy diákja összesen egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett, így az éremtáblázaton a magyarok a nyolcadik helyen végeztek a közel 60 résztvevő ország között - adta hírül közleményében Bán Sándor, a Magyar Biológiatanárok Országos Egyesületének elnöke.

Az aranyérmes Nászai Máté gyakorlati eredményei és az ezüstérmes Szentirmai Márton elméleti megoldásai messze megelőzték a többi európai diák eredményeit. Mindkét fiatal és a bronzérmes Hawchar Fatime is a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákja. Rehó Bálint, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban tanulója ezüstérmet szerzett.

A fiatalok eredményes felkészítését a Szegedi Tudományegyetem Biológiai Tanszékcsoportjának oktatói és a Magyar Biológiatanárok Országos Egyesületének (MABITE) tagjai végezték.

Idén olyan - korábban legyőzhetetlennek hitt - csapatokat is sikerült maga mögé utasítania a magyar együttesnek, mint India, Oroszország vagy Ausztrália versenyzői. A vetélkedőben hat távol-keleti ország és az Egyesült Államok tanulói előzték meg a magyar diákokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!