Magyarország

2011.05.06. 18:20

Visszavonta fúziós kérelmét a Ringier és az Axel Springer

<p>A Ringier Axel Springer Media AG két tulajdonosa, a Ringier AG és az Axel Springer AG, visszavonta a két cég magyarországi tevékenységének fúziójára vonatkozó versenyhivatali kérelmét - közölte a Ringier.</p>

A kérelem visszavonása eljárással összefüggő okokra vezethető vissza. A magyar Médiatanács nemrég negatívan, a Gazdasági Versenyhivatal számára kötelező erejűen foglalt állást a két cég fúzióját illetően.

A magyarországi leányvállalatok fúziója ugyanakkor továbbra is a tervek között szerepel. A két kiadóvállalat a lehetséges opciók alapos mérlegelése után hozza meg döntését, hogy kérelmezik-e egy módosított fúziós terv engedélyezését, és ha igen, milyen formában.

A 2010. júniusa óta Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban és Szerbiában működő Ringier Axel Springer Media AG-ra nincs operatív hatása a magyarországi fúziós kérelem visszavonásának - áll a Ringier közleményében.

A Ringier a kiadója a többi között a Blikknek, a Népszabadságnak, a Nemzeti Sportnak és a hot! magazinnak, míg az Axel Springer adja ki a Világgazdaságot, több vidéki napilapot, és a Kiskegyed magazint.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!