Magyarország

2011.05.10. 19:37

Vetőmag után állatokat kap sokezer szegény család

<p>Összesen 13 ezer szegény családhoz juttat el naposcsibéket és tojótyúkokat májusban a Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvány. Az alapítvány 15 ezer többgyermekes családnak vetőmagot is osztott, azt a programot május elején befejezte. A következő napokban a háziállatok osztásával folytatja az akciót.</p>

Az alapítvány május elején fejezte be a vetőmagosztást, május 12-én indítja el a háziállatok kiosztását. A következő két hétben a 4 ezer legrászorultabb családnak 160 ezer naposcsibét és 40 ezer tojótyúkot ad. Május végétől pedig további 9 ezer szegény sorsú családnak juttat el 400 ezer naposcsibét és 100 ezer napos kacsát.. Az egyéb háziállatokat - kecskéket, malacokat, nyulakat - júliusban osztja ki a fennmaradó ezer családnak.

Az alapítvány tájékoztatása szerint a cél, hogy a 47 leghátrányosabb kistérségben élő 50 ezer rászorult nagycsaládnak legyen lehetősége jobb életre a vetőmagokkal és háziállatokkal. Az alapítvány úgy tudja, ehhez hasonló nagyságú, fenntartható segítségnyújtásra az elmúlt 20 évben nem volt példa.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!