Magyarország

2011.05.13. 14:30

Törölték a rasszista apróhirdetést

<p>Azonnal törölni fogjuk - mondta el egy kirekesztő hirdetés kapcsán az apronet.hu ügyfélszolgálatos munkatársa a Független Hírügynökségnek. Három napig volt olvasható a honlapon az az apróhirdetés, amelyben egy édességboltba kerestek eladót, "cigányok ne hívjanak" megkötéssel.</p>

"Édességboltba keresek gyakorlott eladókat. 20-40 között, főállásba, havi 1 kötelező szombati munkanap. "Cigányok ne hívjanak." - így szólt az a hirdetés, amire a Független Hírügynökség hívta fel az apronet. hu figyelmét. Az oldalon megjelenő hirdetéseket utólagosan, belső és külső bejelentésre moderálják, és a sorozatos szabályszegők felhasználói belépését letiltják - közölte a portál..

A hirdetés ráadásul nem csak a faji hovatartozás korlátozásában volt diszkriminatív. Mint a Független Hírügynökségnek Szekula István az Egyenlő Bánásmód Hatóságának (EBH) sajtóreferense elmondta, a leggyakoribb vétek az életkor behatárolása szokott lenni. Az EBH az idevonatkozó törvény értelmében 19 védett tulajdonságot tud figyelembe venni (köztük nem, vallás, családi állapot), eljárást azonban csak egyéni kérelem alapján tud indítani. Ezt írásban kell kezdeményezni, tehát az, hogy ha valaki felhívja egy jogsértésre a hatóság figyelmét, önmagában még nem elég az eljáráshoz.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!