Magyarország

2011.05.09. 17:37

Az országgyűlési és az európai parlamenti képviselők is 2010-től fizetnének különadót

<p>Az országgyűlési és az európai parlamenti képviselők, illetve az alpolgármesterek is a 2010. január 1-je után megszerzett, különadó-köteles jövedelmük után fizetnék a 98 százalékos különadót Rogán Antal fideszes képviselő módosító indítványa szerint.</p>

Ezt a képviselő hétfőn délután nyújtotta be a hétfő délelőtt a különadóval kapcsolatban beterjesztett törvényjavaslathoz.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetőjének előterjesztése értelmében a végkielégítések 98 százalékos különadóját a 2010. január 1-je után megszerzett jövedelmek után kellene fizetni. A javaslat szerint az érintettek körébe bekerülnének az országgyűlési és európai parlamenti képviselők,valamint az alpolgármesterek, de nekik a 2011. január 1-je után megszerzett adóköteles juttatások után kellene fizetni. Ennek módosítását javasolja Rogán Antal.

A polgármesterek már a hatályos szabályozás alá tartoznak.

Együtt tárgyalja hétfőn az Országgyűlés a 98 százalékos különadó újraszabályozására vonatkozó fideszes javaslatot, valamint a jó erkölcsbe ütköző juttatások hatékonyabb visszaköveteléséhez szükséges törvénymódosításokról szóló LMP-s indítványt. Mindkettőt hétfőn nyújtották be. Az együttes vita után a tervek szerint megtörténik a zárószavazás is. A házszabálytól való eltéréshez a képviselők négyötödének támogató szavazatára volt szükség, az Országgyűlés 287 igen, 19 nem szavazattal hozzájárult a törvényjavaslatok tárgyalásához.
- Független  Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!