Magyarország

2011.05.16. 19:40

Alkotmánymosósító javaslat - a SZEF is tiltakozik

<p>A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) is tiltakozik, a nyugdíjellátáshoz kapcsolódó törvényi szabályozás egyeztetés nélküli változtatása ellen. A kormány 165 napja nem hívta össze az Országos Érdekegyeztető Tanácsot, és a SZEF szorgalmazza a tervezett változások megtárgyalását.</p>

A SZEF közleményében hivatkozik az alkotmány jelenlegi pontjára is. Egyebek mellett arra, hogy az állampolgároknak joguk van a szociális biztonsághoz. Joguk van öregség, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és önhibájukon kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén a megélhetésükhöz szükséges ellátásra.

Mint ismert, Lázár János és Balsai István kormánypárti képviselők alkotmánymódosító javaslatot nyújtottak be, amely lehetővé tenné, hogy az öregségi nyugdíjkorhatárnál fiatalabb, de már nyugdíjban lévők ellátását felülvizsgálják, adott esetben szociális ellátássá alakítsák, csökkentsék, vagy megszüntessék.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!