Magyarország

2011.04.16. 07:25

Tüntetések, rendezvények, delegációk - lezárások

<p>Budapest - Lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani a hétvégén, Budapesten, a tüntetések, megemlékezések és más rendezvények, illetve egyes delegációk mozgása miatt. A forgalmi változásokról a rendőrség internetes oldalán részletesen tájékoztat a Budapesti Rendőr-főkapitányság.</p>

A Zoltán utca és a Szalay utca egy részén már péntek óta nem lehet parkolni, a tilalom vasárnap éjfélig tart. Pénteken este 18 órától szombaton éjfélig tilos a parkolás az 56-osok tere egy részén, a Hősök tere környékén, az Andrássy út és a Bajcsy Zsilinszky út egy részén. Szintén tilos parkolni a Kossuth téren körben, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parkolójában, az Akadémia utca egy részén, a József nádor tér Erzsébet tér felőli részén mindkét oldalon, a Hunyadi téren a Csengery utca és a Vörösmarty utca között az Andrássy út felé eső részen, valamint a Szófia utca és a Vörösmarty utca között.

Szombaton reggel nyolctól vasárnap éjfélig az Alkotmány utcát le is zárják, a Kossuth tér és a Honvéd utca között. Szakaszosan és időszakosan lezárhatják szombaton 11-12 óra között a Hősök tere - Andrássy út - Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány utca - Kossuth tér útvonalat.

Megemlékezés miatt forgalmi korlátozás, parkolási tilalom és lezárás is lesz a Klauzál tér környékén és hétfőn délutánig a teljes Alkotmány utcában. A szakaszos zárás a Klauzál tér - Csányi utca - Nagymező utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány utca - Kossuth tér útvonalat érinti majd.

Egy másik rendezvény miatt szombaton délelőtt lesz várhatóan lezárás a XVII. kerületben, az Alsópetény utca - Tura utca - Döntő utca - Rácsos utca útvonalon.
A belvárosban pénteken este 18 órától szombaton estig a Batthyány örökmécses környékén sem lehet majd parkolni.

Egy másik megemlékezés miatt pedig vasárnap reggeltől éjfélig nem lehet parkolni az Andrássy út páros oldali szervizútján az Izabella utca és az Oktogon között, valamint az Oktogon szervizútján, valamint a Csengery utca egy szakaszán. Ez a környék le is lesz zárva a forgalom elől.

Vasárnap és hétfőn külföldi delegációk mozgása is nehezíti majd a forgalmat, több helyen, például az V., I., XI., XIV. kerületben is lesznek parkolási korlátozások.

Hétfőn demonstráció lesz a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium előtt, ezért ott nem lehet majd parkolni. Egy rendezvény miatt pedig a Magyar Tudományos Akadémia parkolója lesz zárva, hétfőn délután.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!