Magyarország

2011.04.07. 13:38

Orbán Viktor szerint visszarántották az országot a szakadék széléről

<p>A kormány visszarántotta az országot a szakadék széléről - a miniszterelnök szerint ezzel magyarázható az, hogy ma a sajtó nem Magyarországról, hanem Portugáliáról ír.</p>

Orbán Viktor az OECD munkaadói tanácsadó testületének jubileumi, 50-ik évfordulóján rendezett konferencián azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon sajátos adottságaiból időnként sajátos politika is következik.

A kormányfő szerint Magyarországon egyszerre vannak jelen az ortodox és az unortodox közgazdasági eszközök. A kormány egyszerre alkalmazza a válságkezelés hagyományos és innovatív eszközeit. Szerinte annak, hogy ma a sajtó nem Magyarországról, hanem Portugáliáról ír az az oka, hogy hagyományos és nem hagyományos eszközöket felvonultató gazdaságpolitikával visszarántották az országot a szakadék széléről. Elmondása szerint mostanra már a bíztató kilátásokkal rendelkező országok közé sorolják Magyarországot, tehát jó irányba mennek a dolgok. Ám hozzátette, hogy még semmi sincs rendben.

Még egyszer nem lesz ilyen


A miniszterelnök kifejtette, hogy az ember kétféle módon tud hozzájutni a javakhoz. Egyrészt úgy, hogy dolgozik és annak eredményeképpen hozzájut valamihez. Másrészt pedig úgy, hogy először hitelt vesz fel, abból megveszi amire szüksége van és jó esetben utána dolgozik és visszafizeti az adósságot. Amennyiben pedig a két lehetőség közötti arány megborul, válság lesz a következménye.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy a mi életünkben még egyszer aligha jön létre olyan helyzet, hogy demokratikus választásokon meg lehessen szerezni a parlamenti mandátumok kétharmadát.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!