Magyarország

2011.04.18. 18:46

MSZP: A Belügyminisztérium átlépte a Rubicont a Pest megyei rendőrfőkapitány leváltásával

<p>A Belügyminisztérium átlépte a Rubicont és megtette az első lépést a rendőrségi állomány moráljának végleges és visszafordíthatatlan szétzúzására - így reagált az MSZP arra, hogy a belügyminiszter visszavonta a Pest megyei rendőrfőkapitány megbízatását. Az ellenzéki párt szerint Ármós Sándor egyetlen bűne, hogy nem volt hajlandó hazudni az állománynak.</p>

Az MSZP szerint a Belügyminisztérium megtette az első lépést a rendőrségi állomány moráljának végleges és visszafordíthatatlan szétzúzására. Pintér Sándor belügyminiszter ugyanis visszavonta Ármós Sándor Pest megyei rendőrfőkapitány vezetői megbízatását. Bár a döntést nem indokolta, az ok az MSZP szerint kézenfekvő. Ármós Sándor esküjéhez és főkapitányi hivatásához híven az ellehetetlenülő költségvetési feltételek mellett igyekezett biztosítani a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság működését. Egyetlen bűne az volt, hogy nem volt hajlandó hazudni annak az állománynak és annak a lakosságnak, akikért felelősséget visel.

Az MSZP szerint az a probléma, hogy az első félév végére a rendőrség és minden rendészeti szerv - kivéve a Terrorelhárítási Központot - működése megbénulhat, vagy egyszerűen a hivatásosok bérét sem tudják kifizetni. A párt arra hívja fel a figyelmet, hogy a hivatásos állomány szerzett jogainak elvétele és a rendvédelmi szervek működésének ellehetetlenítése együtt beláthatatlan tragédiák sorának bekövetkezésével fog járni.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!