Magyarország

2011.04.08. 17:42

Knézy-ügy: az ügyész nem vonta vissza súlyos testi sértés vádját

<p>Egymásnak ellentmondóan nyilatkozik Knézy Jenő és a riporter volt feleségének ügyvédje. Zamecsnik Péter szerint nem vonta vissza a súlyos testi sértés vádját az ügyész Knézy Jenő ellen.</p>

Knézy Jenő a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta, nem törte el felesége állkapcsát. Állítása szerint erről orvosszakértői vélemény is készült. A dokumentumot bemutatta a bíróságon is. Ennek hatására az ügyész visszavonta a súlyos testi sértés vádját - tette hozzá. A Duna Televízió riportere a tárgyalás után beszámolt arról is, hogy súlyos testi sértés kísérlete miatt kapott 10 hónap felfüggesztett börtönt. Ezt a cselekményt állítása szerint apósa ellen követte el. Mint mondta, a bíróság indoklása szerint bár tényleges bántalmazás nem történt, testalkata lehetőséget adott volna a bántalmazás elkövetésére.

Zamecsnik Péter, a riporter volt feleségének ügyvédje azonban azt mondta, hogy az ügyész nem vonta vissza súlyos testi sértés vádját. A bemutatott szakértői vélemények kapcsán pedig arról tájékoztatott, hogy ellentmondó vélemények születtek. Az egyik szakértő úgy vélte, hogy a röntgenfelvételen egy árnyék volt, amely törésnek tűnt. Emiatt a súlyos testi sértés bűntettét könnyű testi sértés vétségére minősítette a bíróság. Az ügyész ezért is, valamint súlyosbításért is fellebbezett, méghozzá a nő fejét ért sérülések és az elkövetés módja miatt. Emellett úgynevezett pénzmellékbüntetést kért, vagyis, hogy a bíróság a vádlottat sújtsa pénzbüntetéssel is.

Zamecsnik Péter beszámolt arról is, hogy a bíró szerint felmerült a rendőrök büntetőjogi felelősségének kérdése is, mivel az esetnél, a helyszínen lévő rendőrök nem a valóságnak megfelelő adatokat jegyeztek fel.

Azt Zamecsnik Péter is megerősítette, hogy az apóst ért támadás ügyében valóban elmarasztaló ítélet született Knézy Jenővel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!