Magyarország

2011.04.07. 07:11

Kezdődik Hunvaldék pere

<p>Feltehetően a vádirat ismertetésével kezdődik az erzsébetvárosi ingatlanbotrány miatti büntetőper tárgyalása a Fővárosi Bíróságon. A büntetőügyben 25 vádlott szerepel, a terhükre írt bűncselekményeket az ügyészség 121 oldalas vádiratban részletezi. A nyomozás során 46 ezer oldalnyi nyomozati irat keletkezett.</p>

Az erzsébetvárosi csalási ügy első rendű vádlottja Gál György, a VII. kerületi Önkormányzat gazdasági bizottságának volt elnöke. Őt önkormányzati ingatlanok értékesítésével kapcsolatban hivatalos személy által fontosabb ügyekben kötelességszegéssel üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntettével, különösen jelentős kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével és magánokirat-hamisítással vádolják.

A Főügyészség a VII. kerületi Önkormányzat volt polgármesterét, Hunvald Györgyöt különösen jelentős kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként, bűnsegédként, folytatólagosan elkövetett csalással, valamint hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással és vesztegetéssel vádolja.

Várhatóan a második tárgyalási napon, április 12-én tesz vallomást Gál György, majd ezt követően hallgatják meg Hunvald Györgyöt. Hunvald és Gál több mint 2 éve van előzetes letartóztatásban.

A tárgyalást a rendkívüli érdeklődésre való tekintettel a Fővárosi Bíróság legnagyobb tárgyalótermében tartják meg, ahol újságírók is csak előzetes regisztrálás után vehetnek részt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!