Magyarország

2011.04.14. 18:12

Hatala József: A rendőrök demokratikus jogait nem korlátozhatja senki

<p>Hatala József országos rendőrfőkapitány levelében cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint szombatra, a rendvédelmi szféra demonstrációjával egyidőben riadógyakorlatot rendelnének el.</p>

Ahogy a főkapitány a négy szakszervezet vezetőjének címezve fogalmaz, a megdöbbentő hírnek nevezett információ alaptalan, nem fedi a valóságot. Az országos rendőrfőkapitány szerint a szakszervezeti levél ennek megfelelően indokolatlan és feszültséget kelt a munkáltató és a munkavállalók között.

Hatala József továbbra is fenntartja, amit a 2011. április 6-ai parancsnoki értekezleten közel 300 vezetőnek elmondott: a szolgálat folyamatos ellátását biztosítani kell, azon felül azonban a személyi állomány demokratikus jogait nem korlátozhatja senki. A demonstráción mindenki a saját döntésének megfelelően részt vehet a törvényben meghatározott módon és rendőrhöz méltóan.

Az országos főkapitány arra a levélre válaszolt, melyet négy nagy szakszervezet küldött neki korábban: e szerint különböző megyei tisztségviselőktől arról értesültek, a rendőrségen április 16-ára riadógyakorlatot rendelnek el. A szakszervezeti vezetők tudni vélik azt is, hogy a riadógyakorlattal egyidőben kívánják a parancsnokok a ruhaszemlét és a riadócsomag meglétének ellenőrzését lefolytatni.

A levélben a szakszervezetek felhívták a főkapitány figyelmét, hogy szombaton a rendvédelmi szféra 14 szakszervezete demonstrálni fog a hivatásos állomány szolgálati nyugdíjrendszerének megvédése mellett. A főkapitánynak küldött levelet a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete, a Független Rendőr Szakszervezet, a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete és a Rendőr Szakszervezetek Védegyletének elnöke vagy főtitkára írta alá.
- Független  Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!