Magyarország

2011.04.09. 06:42

Fővárosi forgalmi változások szombaton

<p>Budapest - A szombati szakszervezeti tüntetés, illetve a vasárnapi városvédő futás miatt többféle forgalmi változásra is számítani kell a hétvégén, a fővárosban. Lezárások, illetve a BKV járatok útvonal-módosításai nehezítik a közlekedést.</p>

Szombaton délután 14- és 16 óra között az Andrássy út Oktogon és Hősök tere közti szakaszán az Európai Szakszervezeti Szövetség a magyarországi szakszervezeti konföderációkkal közösen demonstrációt tart. Az Oktogon és az Eötvös utca között hajnaltól szombat estig lesz zárva az Andrássy út, de 11 és 18 óra között a lezárás egészen a Hősök teréig tart az Oktogontól. A délelőtti gyülekezés és a délután távozás idejére korlátozzák a Dózsa György út forgalmát is.

Szombaton reggel és délelőtt, illetve délután és este módosított útvonalon járnak a 105-ös és 979-es buszok. A 73-as trolibuszok várhatóan délután 13- és 17 óra között nem közlekednek, de ebben az időszakban sűrűbben járnak a 72-es trolik. A 76-os trolibuszok délelőtt 11 órától körülbelül 17 óráig a Jászai Mari tér és a Podmaniczky utca között az eredeti, majd innen tovább a Podmaniczky utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Arany János utca végállomás útvonalon közlekednek. Az ideiglenes megállók a 72-es és 76-os trolik megállói. 11 és 13:30 között, illetve 16- és 18 óra között módosított útvonalon járnak a 70-es, 75-ös, 79-es trolik is, illetve a 20E és 30, 30A jelű buszok.

A kisföldalatti Vörösmarty utca, Kodály körönd és Bajza utcai állomásait várhatóan 13 óra és 17 óra között lezárják - tájékoztatott a BKV.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!