Magyarország

2011.04.06. 19:36

Esztergomi Fidesz: a helyi tömegközledés megszűnése csak a kezdet

<p>A helyi tömegközlekedés megszűnése csak az első súlyos következménye annak, hogy nincs testületi ülés Esztergomban - így reagáltak a helyi Fidesz-KDNP-frakciótól arra, hogy nyáron megszünteti a helyi tömegközlekedést a városban a Vértes Volán, miután az önkormányzat tartozása miatt felbontotta az erről szóló szerződést.</p>

A Fidesz-KDNP szerint az első figyelmeztető jel arra, milyen következményekkel járhat, ha a képviselő-testület nem ül össze.

Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere a képviselő-testület múlt csütörtöki ülésén a fideszes képviselők együttműködő készségének teljes hiányára hivatkozva tartós akadályoztatást jelentett be. A jövőben csak az adósságrendezési eljáráshoz szükséges reorganizációs terv ügyében hívja össze újra az ülést - tette hozzá. A Vértes Volán szerdán közölte, hogy június végén megszünteti a helyi tömegközlekedést Esztergomban, mert az önkormányzat csaknem 113 millió forinttal, három évi szolgáltatási díjjal tartozik a cégnek.

Az elmúlt 11 évben soha nem fordult elő olyan helyzet, hogy veszélybe került volna a helyi tömegközlekedés, hiszen az akkori városvezetés érdemi munkát végzett és mindig meg tudott egyezni a Volánnal - írja szerdai közleményében Steindl Balázs, a Fidesz-KDNP Esztergomi Képviselőcsoportjának vezetője. Már múlt csütörtökön is jelezték: azzal, hogy Tétényi Éva nem tartotta meg a testületi ülést, szerintük veszélybe sodorta a helyi tömegközlekedést, mert nem született döntés a pályázati kiírásban - tette hozzá.

A Fidesz-KDNP frakciója szerint létre kell hozni egy csoportot, bizottságot, amely folyamatos tárgyalást folytat a tömegközlekedési társasággal. Ehhez azonban szükség van testületi ülésre, amelyet a polgármester egyelőre nem hajlandó összehívni. Felszólítjuk ezért Tétényi Évát, hogy kezdjen el dolgozni Esztergomért, az esztergomiakért - zárul a közlemény.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!