Magyarország

2011.04.06. 16:16

Csak egy napra maradtak éhen a gyerekek Vajszlón

<p>Uzsonna nélkül maradtak hétfőn a Baranya megyei Vajszló általános iskolájának diákjai, ugyanis az oktatási intézmény tartozása miatt szállítója, egy pékség megtagadta a fuvart.</p>

Madaras Zoltán, a Sercli Művek Sütőipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója a Pécsistopnak elmondta: az iskola olyan sokkal tartozik nekik, hogy indokoltan cselekedtek. Madaras szerint az iskolával még tavaly kötötték meg a szállítási szerződést. Az oktatási intézmény azóta folyamatosan fizetési nehézségekkel küzdött, de ilyen mértékű likviditási probléma mindezidáig nem jelentkezett. A kialakult helyzetben felmerült a szerződésbontás gondolata is, amelyet végül az iskolával folytatott tárgyalások után elvetettek. Az intézmény megígérte a kiadások, az utalások átcsoportosítását, a pékség pedig figyelembe vette az iskola helyzetét és rugalmasabban kezeli a fizetési nehézséget.

Azt, hogy a vajszlói iskolának mekkora is a tartozása, az ügyvezető nem hozta nyilvánosságra. Madaras elmondta, tisztában van az intézmény nehéz helyzetével, valamint azzal, hogy milyen finanszírozási problémákkal küzdenek a térség iskolái, ugyanakkor az alapanyagok és az üzemanyag drasztikus drágulása miatt a pékség sincsen könnyű helyzetben.

Kérdésünkre, miszerint fennáll-e annak a veszélye, hogy a közeljövőben ugyanilyen okokból fakadóan újra étel nélkül maradnak a nebulók, az ügyvezető igazgató nemleges választ adott. Elmondta, hogy a jelen megállapodás értelmében nem kell a hétfőihez hasonló helyzet kialakulásától tartani. A pékség összesen nyolc iskolát lát el élelmiszerrel, és mindegyiknél megfigyelhető egyfajta fizetési nehézség, de a vajszlói eset, valamint az arra adott válaszlépés is kirívó volt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!