Magyarország

2011.04.26. 18:06

BM: a félkatonai szervezetek új bűnözési formát teremtettek meg

<p>Új bűnözési formát teremtettek meg a félkatonai szerveztek azzal, hogy többször is megpróbáltak konfliktust szítani a magyarok és a romák között - derül ki a belügyminisztérium keddi közleményéből. A tárca szerint az érintett szervezetek mögött láthatóan ott vannak a politikai felbujtók.</p>

A közrend biztosításának joga a magyar államot illeti meg, amelyet a rendőrség segítségével gyakorol. Ezt a jogot akarják kétes hátterű szervezetek kétségbe vonni, az egyenruha erejével visszaélve pedig bitorolni. Három napja hatályban van a szigorított szabálysértési kormányrendelet, amely alapján hazánk területén nem lehet többé következmények nélkül, egyenruhában jogtalanul "járőrözni", másokban riadalmat és félelmet kelteni - olvasható a közleményben.

A belügyminisztérium leszögezi: nem tűri, hogy félelemkeltő csoportok bármilyen etnikai vagy kulturális társadalmi csoporttal szemben fellépjenek. Ez bűncselekmény, és az elkövetőket, a rendbontókat pedig ígéretük szerint felelősségre fogják vonni.

A tárca hangsúlyozza, hogy a magyar rendőrség biztosította a rendet Gyöngyöspatán és Hajdúhadházon is, és minden más településen meg fogja akadályozni a rendbontást, nem engedi, hogy azt bármilyen "civil" keretek közé bújtatott szervezet veszélyeztesse. Mint írják, az elmúlt hetekben többször kíséreltek meg különböző félkatonai szervezetek etnikai konfliktust szítani magyarok és cigányok között. Ezzel új bűnözési formát teremtettek meg. Véleményük szerint az érintett szervezetek mögött láthatóan ott vannak a politikai felbujtók, akik "rendet hirdetnek és rendetlenséget okoznak".

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!