Magyarország

2011.04.05. 17:16

Az MSZP üdvözli az Alkotmánybíróság döntését

<p>Üdvözli az MSZP az Alkotmánybíróság keddi döntését, amely szerint alkotmányellenes a köztisztviselők indoklás nélküli felmentéséről szóló szabályozás.</p>

A Alkotmánybíróság keddi, egyhangú határozata szerint alkotmányellenes a köztisztviselők jogállásáról szóló törvénynek az a szabálya, amely lehetővé teszi a munkáltató számára az indoklás nélküli felmentést. Ezt azzal indokolták, hogy sérti a jogállamiság elvét, a munkához és a közhivatal viseléséhez való jogot, a bírósághoz fordulás jogát, illetve az emberi méltósághoz való jogot. A taláros testület az alkotmányellenes rendelkezést a határozat közzétételét követő nappal megsemmisítette.

Az MSZP üdvözli az Alkotmánybíróság döntését - ezt mondta a Független Hírügynökségnek a szocialista párt szóvivője. Kormos Kata külön kiemelte azt, hogy a megsemmisítésről szóló döntés azonnali hatályú és nem halogatták azt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!