Magyarország

2011.04.28. 15:22

A tanú csak a vádlottak "külső tulajdonságairól" beszélt

<p>Csütörtökön a romák ellen elkövetett merényletsorozat tizenegyedik tárgyalási napján meghallgatott tanú, a másodrendű vádlott élettársának húga a legtöbb kérdés alól azzal tért ki, hogy ő a vádlottaknak csupán a külső tulajdonságait figyelte meg, a belső tulajdonságok nem érdekelték.</p>

A tanúként meghallgatott, Debrecenben élő fiatal nő nővére élettársa volt a másodrendű vádlottnak, de nemcsak őt és testvérét, az első rendű vádlottat ismerte a tanú, hanem a harmad- és negyedrendű vádlottat is. A harmadrendű vádlott szintén együtt lakott velük egy időben, a negyedrendű vádlott pedig - mint kőműves-burkoló - csempézte a fürdőszobájukat.

Bár a tanú édesapja valamikor vadász volt, és távcsöves puskával is rendelkezett, a fiatal nő nem adott egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy milyen fegyvereket látott otthon, azt mondta, még arra sem emlékszik, hogy egycsövű, vagy kétcsövű volt a puska, amit látott. Elmondása szerint nem emlékszik arra sem, hogy nővére élettársának milyen tetoválásai voltak, és azt sem tudta, milyen történelmi, politikai kérdések foglalkoztatták a későbbi másodrendű vádlottat, csupán annyit tudott róla, hogy érdekelte a történelem. Arra a kérdésre, hogy miért ilyen felszínesek az ismeretei olyan emberekről, akikkel még együtt is lakott egy ideig, azt mondta, a szülei elváltak, ezért annyira megrázta őt az, hogy a nővére kapcsolata is sérült élettársával, hogy csak a külsőségekre volt képes figyelni, elutasította magától gondolatban a későbbi másodrendű vádlottat, mert "apához hasonlított".

A délutánra tervezett tanúmeghallgatás elmaradt, mert a tanú váratlanul megbetegedett.

A tárgyalást május 4-én, szerdán további tanúk meghallgatásával folytatja a Pest Megyei Bíróságon Miszori László büntetőtanácsa.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!