Magyarország

2011.04.29. 18:23

A megrendelők a pórul járt vállalkozókkal együtt keresik már a vasútépítésnél eltűnt milliókat

<p>"Elásták a csatabárdot" a gárdonyi vasútállomás bontását ígérő vállalkozók az egyik megbízójukkal. A cégek a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő /NIF/Zrt-nél egyeztettek pénteken.</p>

A jelenlévők azt állították, fizettek. Hogy hol tűnt el 60-100 millió forint, azt együtt nyomozzák tovább. Május 13-án újból összeülnek, addigra a dokumentumokat, számlákat elküldik egymásnak- tudta meg a Független Hírügynökség KomjátiPétertől, a Kámea Consult Kft. jogi képviselőétől.

A kft. és másik két vállalkozó a Tárnok-Székesfehérvár vasútvonal építésénél elvégezte a munkát, ám állításuk szerint nem kapták meg a járandóságukat. Csütörtökön munkagépekkel vonultak fel, hogy szétbontsák a beépített anyagokat, de közben a NIF Zrt. egyeztetést ígért.

A csaknem 55 milliárd forintos munkát a NIF Zrt. rendelte meg, a beruházást SZKT-2008 konzorcium végzi. A NIF Zrt. már fizetett. A konzorcium egyik tagja a Mávépcell Kft. egy harmadik cégen keresztül volt kapcsolatban a három vállalkozóval. A Mávépcell azt állítja: kifizetett csaknem mindent ennek a cégnek, feltehetően a pénz ott ragadt bent.

A Kámea Consult Kft. jogi képviselője korábban elmondta: körülbelül 17 millió forinttal tartoznak a cégnek, amely az alkalmazottaknak karácsony óta nem tud fizetni, a beszállítók pedig felszámolással fenyegetik. Rajtuk kívül több alvállalkozó járt még pórul. 66 millió forintos tartozásról tudnak, de nem ismernek minden alvállalkozót, így becslésük szerint a tartozás akár 100 millió forint is lehet. A vállalkozók április 27-ig adtak haladékot a tartozások rendezésére, ám hiába kerestek meg minden illetékest, semmilyen választ nem kaptak, ezért akarták csütörtökön kibontani az állomáshoz beépített anyagokat. A pénteki egyeztetés hírére felfüggesztették a bontást, ám azt ígérték, ha nem jön létre megoldás, a bontást elvégzik.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!