Magyarország

2011.04.22. 15:24

A hírcentrum megsimogatta saját fejét - kreatív.hu

<p>Saját elemzést készített a közmédia arról, hogy egyes pártok milyen arányban szerepelnek az MTV esti híradójában - közölte a kreatív.hu.</p>

 Rákosy Zsófia, az MTI kommunikációs vezetője nevével jegyzett, az MTI által kiadott kiadott közlemény szerint az arányok megfelelnek a médiatörvényben foglaltaknak, kiegyensúlyozott a híradó tájékoztatása.

A felmérés számai alapján egyébként a híradóban megemlített, illetve megszólaltatott kormányhírek és kormánypárti képviselők kétharmadot képviselnek, míg az ellenzék egyharmadot. A kreatív.hu felhívja a figyelmet, hogy mások más eredményre jutottak a híradó kiegyensúlyozottságával kapcsolatban.

Korábban több elemzés is arra jutott, hogy a közszolgálati média erősen jobbra tolódott, amióta a Fidesz kegyeit kereső Élő Gábor lett az MTV hírigazgatója, majd a közmédia rendszerének átalakítása után a Hírcentrum vezetője. A honlap emlékeztet arra az esetre is, amikor a híradó Daniel Cohn-Bendit európai parlamenti képviselő magyarországi látogatá sáról a valóságot meghamisítva tudósított.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!