Magyarország

2011.04.13. 14:27

600 gyerek marad ebéd nélkül minden nap Tiszaburán

<p>Nem javul a gyerekek ellátása Tiszaburán. A fűtés hiánya miatt kimaradt tanítási időt valószínűleg nyáron pótolják, de főtt ételt sem az óvodákban, sem az iskolákban nem kap a település 600 gyereke. Jászladányban jobb a helyzet, ott szombatonként pótolják a meghosszabbított téli szünet miatt kimaradt iskolai időt.</p>

Jászladányban szombaton is járnak a gyerekek iskolába, Tiszaburán viszont valószínűleg nyáron pótolják a fűtés hiánya miatt kimaradt iskolai időt a tanulók.

Tiszaburán egyelőre még egyeztetnek a pedagógusokkal a meghosszabbított tanításról, közölte szerdán a Független Hírügynökséggel Nagy Imre alpolgármester. Míg télen a fűtés hiánya, úgy nyáron az elviselhetetlenül átmelegedett épület okoz gondot, az ideiglenesen iskolaként használt épületben ugyanis sem függöny, sem redőny nincsen. De a legnagyobb gond az, hogy mintegy 600 gyerek jelenleg egyáltalán nem jut főtt ételhez az intézményekben, tette hozzá az alpolgármester.

Az adósságrendezés előtt álló településen még várják, hogy a bíróság kinevezze a pénzügyi gondnokot. A polgármesteri hivatal vezető dolgozói márciusban lemondtak bérük 10 százalékáról, és a testület hat tagja sem kapja meg a havi 18 ezer forintos tiszteletdíját. Az önkormányzat csak a béreket és segélyeket tudja fizetni, 20 milliós tartozása a gázszolgáltató felé még mindig fennáll.

Mivel nem tudják élelmezni az óvodás és iskolás gyerekeket, Nagy Imre úgy fogalmazott, hogy a tanítók és a szülők "összedobják" a pénzt vajas kenyérre, de főtt étel nincs az intézményekben. Az alpolgármester szerint a hátrányos helyzetű gyerekek többsége otthon sem kap meleg ennivalót.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászladányban is pótolják a kimaradt iskolai időt. Dankó István polgármester arról tájékoztatott, hogy április 16-án, szombaton kezdik el a gyerekek a hiányzás pótlását. Korábban beszámoltunk arról, hogy a közcélú foglalkoztatás átalakítása miatt, személyzet "hiányában" nem tudták beindítani a tanítást a téli szünet után a településen. Májusban emiatt minden hétvégén lesz tanítás Jászladányban.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!