Magyarország

2011.03.11. 12:43

Wahorn András: "Szarok a fejetekre"

<p>A sajtószabadságért tüntetők cenzúrázzák a saját Facebook oldalukat a Mandiner szerint. A blog arról számol be, hogy eltávolították a Wahorn Andrással készült videófelvételt, mert meglátásuk szerint a képzőművész-zenész a saját személyes sérelmeit is belekeverte az ügybe, ami nem segítené a kezdeményezés célját.</p>

Wahorn András szerint mindez azért történt, mert sem a jobboldaliak, sem a baloldaliak nem tudják őt elfogadni.

A sajtoszabadsagert.blog.hu -ra és a csoport Facebook oldalára az elmúlt hetekben számos közéleti személyiség és művész videója került fel, akik elmondták a véleményüket a témával kapcsolatban. A mandiner.blog.hu beszámolója szerint a Sajtószabadság-tüntetések hivatalos YouTube csatornájáról azonban a "sajtoszabadsagert" nevű felhasználó eltávolította azt az interjút, amit Wahorn Andrással készítettek. A "Kirúgtak a rádiótól - Wahorn András" című videóban a festőművész, zenész, filozófus a saját sajtószabadsággal kapcsolatos élményéről beszélt, és elmondta: azért küldték el a Klubrádiótól, mert nem megfelelően választotta meg beszélgetőpartnereit, és számos jobboldali közéleti szereplőt is vendégül látott - írja a mandiner.blog.hu

Wahorn András a mandiner.hu-nak telefonon elmondta: a videó az "Egymillióan a magyar sajtószabadságért" elnevezésű csoport Facebook oldalára került volna ki. A képzőművész a szervezők közül egy emberrel beszélt, aki azt mondta neki, hogy a videó egyrészt nem segítené a kezdeményezés célját, másrészt nem is igazak Wahorn állításai. Azt is nehezményezte, hogy a szervezők véleményt kértek Wahorntól, ám ő egy esetet fogalmazott meg, és a személyes sérelmeit belekeverte a sajtószabaság ügyébe.

Wahorn András a Mandiner újságírója kérdésére először azt mondta: a szervezők tájékoztatták arról, hogy a vele készült interjú nem kerül ki az internetre. Pár másodperccel később azonban már úgy fogalmazott, hogy nem tájékoztatták, majd végül hozzátette: a videóval kapcsolatos beszélgetés során nyilvánvalóvá tette, hogy fenntartja a véleményét, amire a szervező azt mondta, hogy ezt tudomásul veszik. Ezután kapott egy értesítést. Wahorn András a Mandinernek adott telefoninterjúban hozzátette: "Ugyanaz történt velem, mint a Klubrádióban, és már megint meggyőződtem arról, hogy hát végülis sehova se kellek. A jobbosoknak nem kellek, mert nem vagyok jobbos, hanem balos. A balosoknak nem kellek, mert nem vagyok balos, hanem jobbos. Úgyhogy itt üldögélek Szemerén, és szarok a fejetekre".

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!