Magyarország

2011.03.31. 18:35

Tilos a koldulás és adománygyűjtés Székesfehérvár belvárosában

<p>Tilos az adománygyűjtés és a szórólap osztás Székesfehérvár belvárosában árpilis 1-től. Új, az eddiginél szigorúbb közterülethasználati rendeletet fogadott el a város közgyűlése, csütörtökön.</p>

A rendelet adománygyűjtés címszó alatt a koldulást is tiltja a belvárosban, emellett az üzleti célú kérdőívek kitöltését is. Az előterjesztés szerint ezek zaklatják a sétálókat. Adománygyűjtés csak rendezvény esetén engedélyezett. Több nagyvárosban hoztak már hasonló helyi rendeletet, köztük Pécsett, Szegeden és Kaposváron. A koldulást tiltó önkormányzati rendeletek ügyében az Alkotmánybírósághoz fordult nemrég a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Menhely Alapítvány.

A székesfehérvári közgyűlés szerint azonban a koldulás sokszor üzleti tevékenység, és szervezetek állnak egy-egy koldus mögött. Az új rendelet részleteiről Cser-Palkovics András polgármester pénteken sajtótájékoztatón számol be.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!