Magyarország

2011.03.11. 11:04

Több mint 400 ezer érdeklődő a szigoruantitkos.hu-n

<p>10 nap alatt több mint 10 millióan töltötték le a szigoruantitkos.hu honlapot, vagyis az oldalt eddig közel 410 ezer érdeklődő kereste fel. A hódmezővásárhelyi Emlékpont vezetésével készült portált elsőként közölt átfogó tanulmányt a Kádár-rendszer Belügyminisztériumának Szigorúan Titkos (SZT) állományú tisztjeiről, és azok tevékenységéről</p>

A portál március elsején idult. 10 nap alatt közel 10 millió 800 ezer oldalletöltést generált, a felhasználók átlagosan mintegy 12 percet töltenek az oldalon, ami alatt átlagosan 26 SZT tiszt kartonját nézik meg - közölte Göbl Vilmos, Hódmezővásárhely sajtóreferense. A honlapot elsősorban Magyarországról keresik fel, de a világ szinte valamennyi országából érkeztek már érdeklődők. Legtöbben, mintegy 4100-an Németországból, de 2700 érdeklődő tekintette meg az Amerikai Egyesült Államokból, 2400 az Egyesült Királyságból, közel 1800 Romániából, 1750 Ausztriából, 970 Szlovákiából, 950 Svédországból és 880 Svájcból.

A Kádár-rendszer Belügyminisztériumának III/II. Csoportfőnökség állományába tartozó Szigorúan Titkos (SZT) állományú tisztjei hivatásos szolgálati jogviszony alapján, de fedőmunkahelyükön keresztül szolgálták az állampárt érdekeit, és hajtották végre az állambiztonság által számukra meghatározott feladatokat.
A honlapon, amit a kutatók folyamatosan frissítenek, 668 SZT tiszt személyi adatlapja tekinthető meg.

-Független Hírügynöség-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!