Magyarország

2011.03.10. 13:04

Rákay Philip a 41 millióért teljesítette vállalt feladatát a Fejér Megyei Önkormányzatnál

<p>Rákay Philip cégével az elmúlt ciklusban szerződésben állt a Fejér Megyei Önkormányzat, és a cég a szerződésben foglalt kötelezettségeit maradéktalanul teljesítette - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az önkormányzat kommunikációs referense.</p>

Az önkormányzattól érkezett levélben arra a kérdésre nem kaptunk választ, hogy ennyi pénzért pontosan milyen feladatokat látott el a cég. Csütörtöki számában a Blikk írt arról, hogy Rákay Philip cége évekig dolgozott a Fejér Megyei Önkormányzatnak, 41 millió forintért.

A cikkel kapcsolatban a megyei közgyűlés korábbi elnökét, Balogh Ibolyát is kerestük, aki csupán annyit üzent: nem olvas bulvárlapokat. Balogh Ibolya jelenleg a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

Csütörtökön a Blikk írt arról, hogy milliós kommunikációs szerződéseket kötöttek fideszes önkormányzatok az elmúlt években Rákay Philip az m1intendánsának cégével. A Contact Média Tanácsadó Kft. csak a Fejér Megyei Önkormányzattól három év alatt áfával együtt 41 milliónyi pénzhez jutott. A lap szerint a cég többi közt 2008 és 2010 között havi 600 ezer forint plusz áfa megbízási díjért dolgozott az önkormányzatnak, de Fejér megye más alkalmanként is mélyen a zsebébe nyúlt: öt másik, milliós szerződést is megkötöttek. A szerződések kapcsán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés volt elnöke korábban feljelentést tett hűtlen kezelés miatt, de a nyomozást megszüntették. A feljelentő a lapnak azt mondta, pótmagánvádas eljárással próbálkozik.
-Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!