Magyarország

2011.03.07. 14:51

"Nemzeti hitvallás" lehet az alkotmány bevezetője - Origo.hu

<p>Az új alkotmány tervezetéről tanácskoztak a kormánypártok hétfő délelőtti ülésén, és az origo információi szerint elhangzott, hogy várhatóan "nemzeti hitvallás"-nak fogják nevezni az alaptörvény bevezetőjét.</p>

 Az ülés után Orbán Viktor elmondta, hogy kompromisszum született a KDNP és a Fidesz között a magzati élet védelmének kérdésében, de részleteket nem árult el az egyezségről. A frakcióülés több résztvevője a tanácskozás után az origonak megerősítette, hogy a KDNP kérésére és a kormányfő Siófokon tett ígérete szerint végül is bekerül majd az alaptörvény normaszövegének tervezetébe a gondolat, amely szerint az emberi élet a fogantatástól kezdődik, de olyan megfogalmazásban, hogy az ne ütközzön az abortusztörvény szabályaival. A képviselők a frakcióülésen még nem láthatták egyébként a háromtagú szövegező bizottság-készítette koncepciót, a bizottságot vezető Szájer József csak szóban tájékoztatta a főbb tartalmi elemekről és a szerkesztés alapelveiről a frakciót. A szöveget szerda este kapják majd meg a képviselők és a csütörtök délutáni frakcióülésen véglegesítik.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!