Magyarország

2011.03.13. 17:24

MSZP: Magyarország kétharmadáról lemondott a Fidesz

<p>Úgy tűnik, hogy a Fidesz-KDNP Magyarország kétharmadáról lemondott, mert folyamatosan 2,7 millió ember szavazatára hivatkozik, holott 10 milliót kellene képviselnie - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján Kormos Kata, az MSZP szóvivője.</p>

A Fidesznek képviselnie kellene például azt az 1,4 millió embert, akik az egykulcsos adórendszer miatt kevesebbet keresnek, mint tavaly. Az MSZP ezért arra szólítja fel a kormányt, hogy kártalanítsa a január óta az egykulcsos adórendszer miatt kevesebbet keresőket.

A szóvivő szerint január óta az egykulcsos adórendszer miatt 1,4 millió ember keres kevesebbet, mint tavaly. A kormány bérkompenzációs ajánlásokra hivatkozik, de Kormos Kata szerint az ajánlás és a törvény nem ugyanaz - mondta Kormos Kata.

Az MSZP korábban törvénymódosító javaslatot nyújtott be, amely 5 millió forintig 16 százalékos személyi jövedelemadót, az 5 millió feletti részre 32 százalékos szja-t írna elő. Az adójóváírásra a javaslat visszaállítaná a 2010-es szintet, ami a mostani szinthez képest emelkedést jelentene. Az MSZP ismét felszólítja a kormányt, hogy változtasson az igazságtalan adópolitikán és visszamenőleg kártalanítsa azokat, akik az új adórendszer miatt kevesebbet keresnek, mint tavaly.

8 millió választópolgárból 5 millió nem a Fidesz-KDNP-szövetségre szavazott tavaly. A kormány 2,7 millió ember szavazatára hivatkozik, miközben 10 millió embert kellene képviselnie. Úgy tűnik, a Fidesz-KDNP elfeledkezett ezekről az emberekről. Jelenleg nincs kidolgozott nyugdíjrendszer, és az ígéretek ellenére a devizahitelesek megsegítésére sem történtek valós lépések. Eszközkezelőt ígértek erre a célra, de nincs eszközkezelő és nincs megoldás sem - mondta Kormos Kata. 1 millió munkahelyet ígértek, de a legfrissebb statisztikai adatok szerint tavaly tavasz óta nem látott mélypontra süllyedt a foglalkoztatás - tett hozzá Kormos Kata.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!