Magyarország

2011.03.23. 17:00

MSZP: Hogyan kártalanítják az adóváltozások károsultjait?

<p>Az MSZP ismét felszólítja a kormányt, hogy ismertesse: hogyan akarja visszamenőlegesen is kártalanítani azokat, akik január óta - az adóváltozások miatt - kevesebbet keresnek. Az ellenzéki párt szerint a kormány csak akkor cselekszik gyorsan, ha a saját érdekéről van szó.</p>

Nem ismert egyelőre a kormány semmilyen kidolgozott elképzelése: hogyan akarják visszamenőlegesen is kártalanítani azokat, akik az adóváltozások miatt január óta kevesebbet keresnek - mondta a Független Hírügynökségnek Kormos Kata, a szocialista párt szóvivője. Ebben az évben ugyanis az emberek már a harmadik fizetésüket kapják meg és van, akinek 10 ezer forinttal is kevesebb lett a bére. Éppen ezért az MSZP újfent felszólítja a kormányt, hogy ismertesse, miként oldja meg a problémát.

Kormos Kata beszélt arról is, hogy emellett szinte heti szinten derül ki fideszes politikusról, hogy duplán vesznek fel költségtérítést és eleve százezres nagyságrendekkel többet keresnek az adóváltozásokkal. A szóvivő szerint ha a kormány érdeke, akkor gyorsan tudnak cselekedni, míg ha az embereket érintő gondokról van szó, akkor inkább csak tologatják a problémát.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!