Magyarország

2011.03.29. 06:31

MSZP: Csúsztatva alapoz a Fidesz

<p>Tudatos csúsztatásokkal és a Hivatásos állománnyal szembeni hangulatkeltéssel próbálja megalapozni a Fidesz a szolgálati nyugdíj rendszerének eltörlését az MSZP szerint.</p>

Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő közleményében azt írja, bármilyen hangos és eredményes legyen is a kormányzati propaganda, az MSZP továbbra is határozottan kiáll a Fidesznek a szolgálati nyugdíj megszüntetésére irányuló tervei ellen.

Harangozó Tamás közleménye szerint az MSZP szolidaritását fejezi ki az utcai demonstrációra készülő fegyveres és rendvédelmi szakszervezetekkel és a hivatásos állomány minden tagjával. A képviselő egy hete interpellációban szólította fel a belügyminisztert, hogy cáfolja "az Orbán-csomag" azon értelmezését, miszerint a kormány a hivatásos állományra vonatkozó speciális nyugdíjszabályok eltörlését tervezi. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára nem válaszolt érdemben Harangozó Tamás szerint. A képviselő úgy látja, hogy a kormány nem akar ebben a kérdésben sem érdemi vitát folytatni, így a szakszervezeteknek valóban nem maradt más eszközük, mint az utcai demonstráció.

Mint ismert a fegyveres és rendvédelmi dolgozók április 9-én demonstrációt indítanak, amely terveik szerint akkor ér véget, ha sikerül megállapodniuk a kormánnyal. Az első tüntetés jövő szombaton lesz. Utána, április 11 és 15 között a demonstrálók a Parlamentnél tiltakoznak majd. A legnagyobb megmozdulás pedig 16-án várható, a menet a Hősök teréről indul és az Országházig tart. A Belügyminisztérium ezekre a tervekre azt reagálta, hogy nyitottak a szakszervezetek javaslataira.

A szakszervezetek pontokba szedték követeléseiket. Ezek között szerepel egyebek mellett az, hogy a heti 40 órás munkaidő felett, ne kötelezzék őket munkára, hacsak nem fizetik ki, hogy kapjanak korszerű védő-és munkaeszközöket, és az is, hogy a jelenleg hivatásos állományúak változatlan feltételekkel vonulhassanak nyugállományba.
- Független Hírügynökség -

ű

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!