Magyarország

2011.03.30. 19:05

LMP: Tűzraktér - kultúrpolitika helyett dacpolitika a Terézvárosban

<p>Az LMP tiltakozik a terézvárosi önkormányzat Tűzraktérrel szembeni, azonnali kiköltözést sürgető eljárása miatt. Az ellenzéki párt szerint bebizonyosodott, hogy az önkormányzatot jobban érdekli saját bevételei azonnali növelése, mint a fillérekből fenntartott sokszínű kulturális környezet.</p>

Az LMP felszólítja a terézvárosi önkormányzatot, hogy vegye figyelembe a több ezer tiltakozó és a civil szervezetek szavát, és a holnapi testületi ülésén vonja vissza a kilakoltatási határozatot.

Az LMP szerdai közleménye szerint az önkormányzat hivatalos kommunikációja ellentmondásos: azt hangsúlyozták, hogy szeretnék, ha a Tűzraktér is indulna az ingatlanhasznosításra kiírt pályázaton, eközben Terézváros honlapján rosszindulatú, csúsztatásokkal teli cikkek jelentek meg. Mai, azonnali kiköltözést sürgető felszólító levelük után pedig nyilvánvaló, hogy nem akarják, hogy a Tűzraktér tovább is a kerületben működjön.

Az LMP emlékezteti a Fidesz-KDNP többségű önkormányzatot, hogy Szőcs Géza kulturális államtitkár néhány napja jelentette ki: a kulturális központ fontos és megőrzendő intézmény. Az ökopárt még bízik abban, hogy a képviselőtestület csütörtöki ülésén felülbírálja döntését, és nem lehetetleníti el a csaknem 400 alkotót befogadó, Pro Urbe-díjas alkotóközpont működését.

Amennyiben a terézvárosi önkormányzat kitart szándéka mellett, a Lehet Más a Politika a tiltakozás minden formájával élni fog a kilakoltatás megakadályozása érdekében.
- Független ÍHrügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!