Magyarország

2011.03.22. 18:30

Levelet írt Orbán Viktor a rendőröknek - PécsiStop

<p>A miniszterelnök és a belügyi tárca vezetője aláírásával ellátott levelet kapott, illetve kap a napokban minden egyes magyar rendőr. A kormány tagjai a nagy vihart kavart semmisségi törvény után is arról biztosítják a szervezet dolgozóit, hogy a rendőrség kiemelt támogatásukat élvezi - írja a PécsiStop.</p>

BárdosJudit szakszervezeti vezető szerint három tank benzinnek jobban örültek volna, mint a levélnek.

A PécsiStop birtokába került levél eredetijét kedden délután két órakor bonthatták ki értekezleteken a ma szolgálatban lévő rendőrök, a többiek szerdán kapják kézhez. A levél aláírója Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter, témája az úgynevezett semmisségi törvény. Mint ismert: a jogszabály lehetőséget ad a 2006. szeptember-októberi események nyomán született bírósági ítéletek megsemmisítésére azok közül, amelyek kizárólag rendőri jelentés vagy tanúvallomás nyomán születtek.

A levél aláírói egyebek mellett azt írják, hogy sem a kormánynak, sem a kormánypártok frakcióinak nem célja, hogy "a feladataikat rendkívüli áldozatvállalással, magas erkölcsi és szakmai színvonalon, jogszerűen teljesítő rendőröket elbizonytalanítsa." A kormány támogatja őket és elismeri munkájukat. A miniszterelnök és a belügyminiszter azt kéri a rendőröktől, hogy "a törvény életbe lépése ne vonja el a figyelmét a munkájától, szakmai elkötelezettségében és hivatástudatában ne ingassa meg."

Bárdos Judit, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára elmondta: három tank benzinnek, vagy némi papírnak-írószernek jobban örültek volna azok a rendőrök, akikkel eddig beszélt. Szerinte sokkal többet ártottak, mint amennyit használtak a levéllel. Az írás ugyanis azt feltételezi, hogy a rendőrség egy meghatározott részének nem kellő az áldozatvállalása, ami azt is előrevetítheti, hogy a rendőrségre uszítják a megbízhatósági vizsgálatokat a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!