Magyarország

2011.03.25. 18:30

Lemondott a MOL vezérigazgatója

<p>Lemondott a Mol vezérigazgatója, Mosonyi György 2011.április 30-án távozik pozíciójából és lemond igazgatósági tisztségéről is - tájékoztatott a magyar olajvállalat pénteken. A tőzsde honlapján megjelent közlemény szerint a vállalat új vezérigazgatója Molnár József lesz, aki eddig pénzügyi vezérigazgató-helyettes volt a cégnél.</p>

A Mol azt írja, hogy Mosonyi György döntését az igazgatóság tudomásul vette, és megköszönte az elmúlt 12 évben végzett munkáját. Egyúttal felkérték, hogy non-executive pozícióiban továbbra is segítse a vállalatcsoportot, illetve azt javasolják a részvényeseknek, hogy a következő közgyűlésen Mosonyi Györgyöt válasszák meg új felügyelő bizottsági tagnak.

Az olajvállalat közleménye szerint az új vezérigazgató május 1-től Molnár József lesz, aki eddig pénzügyi vezérigazgató-helyettesként dolgozott. Molnár József 2004 óta a MOL-csoport pénzügyi vezérigazgató-helyettese, és több mint két évtizedes vezetői, pénzügyi és iparági tapasztalatra tett szert a MOL-csoport, a TVK és a Borsodchem különböző vezető pozícióiban - írja a közlemény.

A MOL a következő közgyűlésen Világi Oszkárt javasolja új igazgatósági tagnak. Világi Oszkár a Slovnaft vezérigazgatója, a Slovnaft Igazgatóságának elnöke és a MOL ügyvezető testületének tagja.

A tájékoztatás szerint távozik a felügyelő bizottságból Kupa Mihály, aki 2002 óta volt a testület elnöke.

2011.május 1-től az új pénzügyi vezérigazgató-helyettes Simola József, aki 2006 óta tagja a MOL ügyvezető testületének.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!