Magyarország

2011.03.25. 09:25

KSH: Kevesebb gyerek született és többen haltak meg januárban

<p>Tovább csökkent az ország népessége idén januárban a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. Ez részben abból adódik, hogy többen haltak meg, mint amennyi gyerek született az év első hónapjában.</p>

A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint az év első hónapjában 7,572 gyermek született itthon, ez 5 százalékkal kevesebb az előző évi adatokhoz képest. Ugyanakkor 11,740 ember halt meg, ami pedig 2 százalékkal magasabb, mint tavaly ugyanekkor. Az úgynevezett természetes fogyás tehát több mint 4100 fő volt. Ehhez hozzászámolva a nemzetközi vándorlást, az derül ki, hogy a becsült népességszám január végén 9 millió 982 ezer fő volt.

A KSH adataiból az is kiderül, hogy házasságkötések számának hónapok óta tartó növekedése idén januárban is folytatódott. Az év első hónapjában 1,019 frigy köttetett, ez 72-vel, azaz 7,6 százalékkal magasabb az előző évi adatokhoz képest.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!