Magyarország

2011.03.10. 06:14

Katalin lesz az első új Ipoly-híd neve

<p>Az Ipoly-hidak újjáépítését kezdeményező Molnár Katalinról nevezik el az Ipoly első új hídját, amely júniusra készül el Szécsény határában, Pösténypusztán.</p>

A Katalin-híd elnevezésre Tárczi László, a híd tervezője, valamint Stayer László, Szécsény polgármestere tett javaslatot a "Hídasszonynak is nevezett Molnár Katalin temetésén, szerdán a szlovákiai Bussán.

A középső Ipoly mente, a szlovákiai magyar közélet, és a hídépítő szakma magyar és szlovák képviselői búcsúztak szerda délután Molnár Katalintól, aki életének ötvenegyedik évében váratlanul hunyt el egy általa szervezett jótékonysági rendezvényen. Bussai Molnár Katalint, mint a szlovákiai magyar civil élet egyik mozgatórugóját, számos kulturális és közéleti rendezvény támogatóját, jótékonysági gyűjtések kezdeményezőjét és lebonyolítóját ismerték a magyar-szlovák határ mentén élők. Ő volt ugyanis, aki a régióban több mint nyolc évvel ezelőtt elindította az Ipoly-hidak újjáépítését, időt, pénzt és fáradtságot nem kímélve szervezte a hidak építését előkészítő konferenciákat, nemzetközi találkozókat, szakmai tárgyalásokat. Családja és barátai mellett szerdán diplomaták, megyei és helyi politikusok, valamint civil szervezetek képviselői vettek tőle örök búcsút a bussai temetőben.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!