Magyarország

2011.03.04. 15:46

Gázrobbanás Szentesen - egy családi ház összedőlt

<p>Egy ember életveszélyesen, egy pedig súlyosan megsérült, amikor péntek kora délután felrobbant egy családi ház Szentesen, a Táncsics Mihály utcában. Egy 60 éves nő a romok alá szorult, életveszélyes sérülései vannak, és megsérült az a férfi is, aki a robbanás után az asszony segítségére sietett - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.</p>

A robbanás délután háromnegyed 2-kor történt. A ház összeomlott és a romok alá szorult a ház tulajdonosa, egy 60 éves asszony, aki életveszélyesen megsérült. A robbanás pillanatában éppen arra kerékpározott egy helyi férfi, aki azonnal a sérült segítségére sietett. Miközben próbálta menteni az asszonyt, megsérült a válla és kórházba kellett szállítani. A robbanás miatt a közelben álló házak közül öt sérült meg, ablakok törtek be, cserepek hullottak le. Jelen pillanatban ezeknél a házaknál a helyi polgári védelem vezetője segít és fóliákat ad a megsérült házak tulajdonosainak, hogy átmenetileg be tudják fedni a házakat.

A tűzoltók jelenleg is a helyszínen dolgoznak, most vizsgálják át a romokat, újabb sérültek után kutatnak. Bár az asszony egyedül élt, de ettől függetlenül a robbanás pillanatában lehetett nála bárki, és arról szeretnének meggyőződni a tűzoltók, hogy nincs más a romok alatt. Nagy valószínűséggel gázrobbanás történt, de a robbanás pontos okát még vizsgálják.

-Független Hírügynökség-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!