Magyarország

2011.03.25. 08:46

Gyurcsány: Megvédjük Horn Gyulát

<p>Megvédjük Horn Gyulát - írja facebook oldalán Gyurcsány Ferenc. A korábbi miniszterelnök Wittner Mária, fideszes képviselő csütörtöki, parlamenti felszólalására reagált.</p>

Wittner Mária egyebek mellett azt mondta: Horn Gyula "három éve ott vergődik a Honvéd kórházban, mert képtelen meghalni". Gyurcsány szerint a Fidesz szégyellheti magát a történtek miatt, és meg kell szabadulniuk Wittner Máriától.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, kisebb vita alakult ki a parlament plenáris ülésén Horn Gyula egykori szocialista kormányfő szerepéről a jobbikos Novák Előd és a fideszes Wittner Mária között csütörtökön. Novák Előd azt mondta: a 90-es években Horn Gyuláék komolyabban vették a nemzeti együttműködést, mint most a Fidesz, mert önmaguk kétharmados többségét korlátozva beemelték a négyötödös szabályt az alkotmány előkészítésébe. Wittner Mária ezzel szemben azt mondta: ugyanez a többség négy évvel később ki is vette ezt a passzust a szabályok közül. Wittner egyebek mellett közölte: "Horn Gyula hóhér volt" és "három éve ott vergődik a Honvéd kórházban, mert képtelen meghalni".

Gyurcsány Ferenc, volt miniszterelnök facebook oldalán reagált a fideszes politikus szavaira. Mint írja, Wittner Mária hangja az embertelenség hangja, az ocsmányság hangja. Olyan hang, amelyben nem osztozhat egyetlen tisztességes ember sem. Hangsúlyozza: Horn Gyula először is ember. Beteg ember, akinek gyógyulást kívánunk. Aki a halálát kívánja, az kívül kerül az egyetemes emberiesség sáncain. Gyurcsány szerint az a parlament, amely megtűri ezt a hangot, a párt, amely befogadja az ilyen embert, az osztozik a megbocsáthatatlan bűnben.

A volt miniszerelnök szerint egy választás maradt. A Fidesz vagy megszabadul Wittner Máriától, vagy őket is azonosítják ezzel a hanggal itthon és szerte a világban. Mint írja, a párt szégyellje magát képviselőjével együtt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!