Magyarország

2011.03.30. 16:30

Fiatalkorúak raboltak a szolnoki temetőben

<p>Fiatalkorúak tartották rettegésben a szolnoki katolikus temető látogatóit. A Szolnoki Rendőrkapitányság két fiút gyanúsít sorozatos lopással, akikről eddig az bizonyosodott be, hogy legalább huszonegy alkalommal fosztották ki a temetőbe járókat.</p>

Táskákat, szatyrokat loptak a szolnoki temetőben azok a fiúk, akiket a napokban kapott el a Szolnoki Rendőrkapitányság. A katolikus temetőben garázdálkodók a sírokat gondozók figyelmetlenségét használták ki, legtöbbször idős emberektől loptak, közölte szerdán Szabó Zoltán bűnügyi osztályvezető. Mindezen kívül sorozatban feltörték a parkolóban álló autókat is.

2011 március 10-én egy 68 éves szolnoki nő tett bejelentést a rendőrségre, miszerint a temetőben elrabolták a táskáját. A rabló el is lökte őt, így fosztotta ki, majd a kerítésen át menekült. A nő pontos személyleírást adott. Ennek nyomán a temető közelében két gyanús fiatalt is ellenőriztek a rendőrök, akiknél megtalálták az ellopott táska tartalmát.

A Szolnoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás miatt indított nyomozást. A fiatalkorúakat őrizetbe vették, a Szolnoki Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket. A fiatalok több korábbi bűncselekményt is beismertek. Az eljárás jelenlegi szakaszában ketten összesen 21 bűncselekményt követtek el.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!