Magyarország

2011.03.03. 19:26

Felfüggesztett közétkeztetés Pest megyében - Tüntetéssorozatot helyezett kilátásba a Jobbik

<p>A Jobbik Pest megyei frakciója követeli a kormánytól, hogy haladéktalanul függessze fel a pazarló és sehová sem vezető költekezéseit - a párt közleményét azután adta ki, hogy értesült, a Pest megyei önkormányzat 154 milliós adóssága miatt 18 iskolában felfüggesztették a közétkeztetést.</p>

Ha a helyzet nem rendeződik, a Jobbik két hét múlva tüntetéssorozatot szervez a tétlen döntéshozók ellen. Úgy véli, a közétkeztetésen kívül a munkabérek utalása is veszélybe került a megyében.

A Jobbik csütörtök esti közleményében azt követeli, hogy a kormány függessze fel a Hujber-féle vértesi szalmaerőmű 32 milliárd forintos beruházási támogatását, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kifizetett 2 milliárd forintos tanácsadói szerződéseket, a soros uniós elnökség biztosítási feladataira feleslegesen elköltendő milliárdokat és az állami Audi-bérléseket. Mint fogalmaz, a megyék nem öncélú egységek, hanem az ott élő emberek mindennapi életét segítő, gondoskodó szervezetek. Véleményük szerint felháborító, hogy a kormány csupán szavakban nyugtatgatja az embereket, de semmit sem tesz a legsúlyosabb problémák megoldására, jelesül az önhibájukon kívül eladósodott megyei önkormányzatok konszolidálására. Ha a kabinet két héten belül nem tesz érdemi lépéseket Pest megye konszolidálása érdekében, a Jobbik tüntetéssorozatot is kész szervezni, hogy így tiltakozzon a látszatkormányzás és a tétlen döntéshozók ellen - közölte az ellenzéki párt.

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy "a kétharmados fülkeforradalom után fél évvel gyermekek éhesen mehettek haza az iskolákból". A Jobbik ugyan azt az információt kapta, hogy a meleg étkeztetés ügye legkésőbb a jövő hétfőre megoldódik, ám a frakció tagjai ezt az információt már egyáltalán nem hiszik el, hiszen az elmúlt két hónapban a Fidesz számtalan figyelmeztetés ellenére sem vette komolyan a közétkeztetéssel, a bérek kifizetésével, valamint az intézmények működtetésével kapcsolatos aggályokat, jajkiáltásokat. Véleményük szerint nemcsak a közétkeztetés, hanem gyakorlatilag minden létező önkormányzati terület végveszélybe került Pest megyében, köztük a munkabérek utalása is.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!