Magyarország

2011.03.27. 16:40

Az MSZP tiltakozik a tankötelezettség korhatárának csökkentése ellen

<p>Az MSZP azt javasolja, hogy ne csökkentse a kormány a tankötelezettség korhatárát. Ha a fiatalok nem szereznek szakmát, akkor nem tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon, ami hosszú távon akadályozza a társadalom felemelkedését - jelentette ki Kormos Kata, a szocialista párt szóvivője.</p>

A Fidesz oktatáspolitikája még inkább szétszakítja a társadalom különböző rétegeit. A tankötelezettség korhatárának leszállítása nehéz helyzetbe hozná a hátrányos helyzetűeket, végzettség nélkül nincs esélyük arra, hogy érvényesüljenek a munkaerőpiacon - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján Kormos Kata, annak kapcsán, hogy felmerült a korhatár 15 éves korra való leszállítása.

A szóvivő úgy fogalmazott: Lázár János Fidesz-frakcióvezető szavai - "akinek nincs semmije, az annyit is ér" - a jövőt vetítik előre. A szocialisták szerint az állam feladata, hogy minél tovább az oktatásban tartsa a gyerekeket.

Hosszú távon a megoldás a társadalom felemelkedésére az oktatásban rejlik. Emellett a szakképzetlen emberek elhelyezése az állam terheit növeli, akinek nincs szakmája, az nagyobb mértékben szorul az állam segítségére - közölte Kormos Kata. Rövid távon pedig a tankötelezettség korhatárának csökkentése a családi pótlék megvonását jelenti - tette hozzá.
- Független HÍrügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!