Magyarország

2011.03.23. 07:20

A többség abortuszpárti - Népszabadság

<p>A nagy többség megfelelőnek tartja a hatályos abortuszszabályozást, bár a magyarok fele egyetért azzal, hogy a magzatnak a fogantatástól joga van az élethez - derül ki a Szinapszis Kft. reprezentatív kutatásából, amelynek eredményeit a szerdai Népszabadság közli.</p>

 A megkérdezettek összesen majdnem háromnegyede igennel válaszolt azokra a kérdésekre, hogy mindenkinek a saját döntésen múljon-e, megtartja-e a magzatát, illetve lehetne-e ok a terhesség megszakítására valamilyen családi vagy gazdasági indok. 25 százalékuk szerint kizárólag orvosi indokkal elfogadható az abortusz. A válaszadók 3 százaléka vélte úgy, hogy a terhességet semmilyen indokkal nem lehet megszakítani. Kovács József bioetikus a lapnak azt mondta: legutóbb, az abortusztörvény megszületése előtt, 1992-ben volt hasonló közvélemény-kutatás, akkor is a megkérdezettek 75 százaléka voksolt a nők szabad választása mellett abortusz-ügyben. Az érvényben lévő magzatvédelmi törvényt pedig annak idején a képviselők 74 szá zalékos többséggel fogadták el a parlamentben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!