Magyarország

2011.03.09. 16:46

A Külügyminisztérium vizsgálja, hogy igazak-e a szigoruantitkos.hu listájának külügyi vonatkozásai

<p>A Külügyminisztériumban március 4. óta vizsgálat folyik arról, hogy a szigoruantitkos.hu honlapon közölt lista külügyminisztériumi vonatkozásai megfelelnek-e a valóságnak - közölte a Független Hírügynökséggel Pataki Eszter, a minisztérium szóvivője.</p>

Hozzátette: a vizsgálat még nem zárult le, ezért a minisztérium bármilyen további lépést a vizsgálat eredményének függvényében tesz meg.

A hódmezővásárhelyi Emlékpont által működtetett szigoruantitkos.hu honlap március elsején közölt újabb neveket a szigorúan titkos állományú (szt) tisztek listájáról. A nevet és egyéb személyes adatokat tartalmazó dokumentumokból a Magyar Nemzet szerint beazonosítható Horváthné Fekszi Márta, a Gyurcsány-kormány volt külügyi államtitkára is, mint olyan személy, akit a BM személyzeti osztálya szt-tisztként tartott nyilván.

A Heti Válasz pedig azt derítette ki, hogy Lovró Csaba is szerepel a listán. A jelenlegi ciprusi nagykövet a Gyurcsány-kormány alatt a Külügyminisztérium személyzeti főnöke volt. A hetilap szerint szerepel a listán Dömény János is, aki Gyurcsány Ferenc kormányzása idején a külügy "minősített iratokat felülvizsgáló" bizottságának volt tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!