Magyarország

2011.02.01. 19:31

Zavarják a devecserieket a rendőri ellenőrzések

<p>Túl sok a rendőr Devecserben, aki ahelyett, hogy az üres házakra vigyázna, az ott élőket igazoltatja és bünteti - mondták a Független Hírügynökségnek nyilatkozó helyiek. Volt olyan, aki azért kapott büntetést, mert poros volt a rendszámtáblája vagy mert nem égett annak világítása.</p>

A rendőrség szerint a fokozott jelenlét a közbiztonság fenntartása miatt fontos és egyetlen rendőr sem mehet el a szabálytalanságok mellett.

Még mindig fokozott rendőri jelenlét van az iszapsújtotta területeken. A közbiztonságra és az elhagyott házakra vigyáznak, a helyiek szerint azonban az egyenruhások jelenlétéből több kellemetlenségük van, mint hasznuk. Molnár Tamás a Független Hírügynökségnek azt mondta: néhány napja azért büntették meg, mert poros és így olvashatatlan volt a rendszámtáblája.

A rendőrség az emberek türelmét kéri. A Veszprém Megyei Rendőr- főkapitányság sajtószóvivője elmondta: igaz, hogy a fokozott jelenlét miatt több az ellenőrzés, de egyetlen egyenruhás sem mehet el a szabálytalanságok mellett.

Frankó Marianna hozzátette: eddig egyetlen panasz sem érkezett hozzájuk a rendőri intézkedésekkel kapcsolatban, de ha lesz ilyen, azt mindenképpen kivizsgálják.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!