Magyarország

2011.02.05. 09:43

West Balkán - 690 ellenőrzés január végén

<p>Összesen 690 szórakozóhelyet ellenőriztek a rendőrök más hatóságokkal közösen január utolsó hetében, a West Balkán szórakozóhelyen történt tragédiát követő ellenőrzés sorozat részeként.</p>

A rendőrök, a katasztrófavédelem, az önkormányzatok ileltve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai, az ÁNTSZ és a munkavédelmi felügyelők nem csak Budapesten, hanem az ország több pontján is vizsgálták a nagyobb tömegeket vonzó szórakozóhelyeket és több szabálytalanságot észleltek. A szórakozóhelyeken 14 év alatti gyerekeket is találtak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a szórakozóhelyeken 8646 embert igazoltattak, köztük 1173 ember 18 év alatti fiatal volt, de találtak huszonegy, 14 év alatti gyereket is. a rendőrök 44 esetben szabálysértési eljárást indítottak, 5 alkalommal kábítószerrel visszaélés miatt, de találtak 3 ittas vezetőt, az egyik helyen pedig szerzői jogokkal való visszaélést tapasztaltak és indítottak büntetőeljárást.
A tűzoltóság több helyen kifogásolta, hogy a kijáratokat, vészkijáratokat egyáltalán nem vagy nem megfelelően jelezték, valamint több alkalommal találtak lejárt tűzoltókészülékeket is a szórakozóhelyeken. Volt olyan szórakozóhely, ahol egyáltalán nem tartottak tűzoltókészüléket. Szintén a tűzoltóság javaslatára 90 napra visszavonták két fővárosi szórakozóhely működési engedélyét is.

Az ÁNTSZ munkatársait néhány helyszínen koszos, elhanyagolt konyha és előkészítő helyiség fogadta. A hiányosságok pótlásáról rendelkező határozatokat adtak ki, sok esetben bírságot kellett kiszabniuk.

A szórakozóhelyek ellenőrzését a rendőrség továbbra is kiemelt feladatként kezeli, ezért a jövőben több alkalommal lehet majd számítani hasonló, nagyszabású, a társszervekkel közösen végrehajtott ellenőrzésekre - közölte a rendőrség.
- Független HÍrügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!