Magyarország

2011.02.08. 18:41

Tippek az egészséges, szexi ajkakért

<p>Az ajak télen is szem előtt van, ezért nincs kiábrándítóbb annál, mint ha az ápolatlan.</p>

Az első benyomást minden embernek az arca szolgáltatja. Nőknél különösen hangsúlyos az ajak állapota, s hogy télen is szexis legyen, ahhoz sokkal többet kell tennünk, mint más évszakokban. Először is a kinti hideg és a lakásban lévő meleg szélsőséges körülményeitől a száj könnyen dehidratált, cserepes lesz, ugyanis a szánknál a bőrt nem ápolják faggyúmirigyek. Megelőzés céljából, folyamatosan ápoljuk ajkunkat, jó minőségű ajakírrel, vagy vazelinnel. Nem csak a külső ápolás fontos, de a sok folyadék bevitele is (ami bőrünk szempontjából is elengedhetetlen), ezzel tartjuk fent szervezetünk és így ajkaink nedvességtartalmát, illetve vitaminok fogyasztása is javasolt.

Ha vészhelyzet alakul ki és kicserepesedett a szánk, akkor víz és szódabikarbóna keverékével, valamint egy kozmetikai rongy segítségével dörzsöljük át. Ez leszedi az összes elhalt bőrt és gyorsan felszívódnak az ápolók, amiket ezt követően az ajkainkra felviszünk. De használhatjunk ugyanerre a célra méz és darálatlan mák elegyét is. Ezt követően az alábbi termékeket vihetjük fel a szánkra. Keverjünk össze egy evőkanál mandulaolajat, egy evőkanál vazelinolajjal és egy kávéskanál méhviaszt, amit gőz fölött melegítsünk össze. Ezzel kenjük óránként a szánkat akár 2-3 napon át is. Használhatunk Shea vajat, vagy kókuszolajat is, mint a kettő szuper-hidratáló és természetes, de a rendszeres mézpakolás vagy a glicerin (gyógyszertárból) is csodákra képes. Csak kenjük be középvastagon a szánkat és tartsuk rajta minél tovább a felsorolt termékek valamelyiként, de elegyíthetjük is ezeket.

A legrosszabb, amit tehetünk, hogy a cserepes bőrt elkezdjük lecsipkedni, mert így már nem csak száraz, pikkelyes lesz a szánk, de ki is sebesedik, ami elég kiábrándító látványt nyújt. Tartózkodjunk attól, hogy nyalogassuk a szánkat! Ez akkor fordul elő, ha a száraz, feszülő érzést akarjuk csökkenteni, de lényegében sokkal rosszabbat teszünk ajkainkkal.

Télen kerüljünk a száraz, matt rúzsokat, mert rontják az ajkak hidratáltságát. Ha minden áron színezni akarjuk a szánkat, akkor kenjük be vazelinnel és arra vigyük fel a rúzst, vagy egyszerű nedves hatású ajakfényt használjunk.

Egy tipp: sok ajakír tartalmaz szintetikus illatanyagokat és/vagy színezettek, ami szintén dehidratálja az ajkakat, ezért válasszunk növényi olajjal készült - ha lehet - bio terméket.
És még egy intelem: rúzst na használjunk cserepes ajkakra, mert pont az ellenkező hatást érhetjük el, amit szeretnék.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!