Magyarország

2011.02.13. 18:30

Nagy 2011-es kínai horoszkóp

<p>2011 az óvatos és diplomatikus Nyúl éve. Nézze meg hogyan alakítja ez az Ön jövőjét.</p>

A kínai asztrológia 5000 éves tudomány, és meglepően pontos válaszokat ad arra, hogy mire számíthatunk egy-egy évben. A kínai horoszkópban 12 állatokat jelölő jegy van, és minden évben más-más állat jegyébe lépünk. Az idei az óvatos Nyúl éve. Abban is különbözik a Kínai horoszkóp a nyugatitól, hogy nem január elseje a fordulója, hanem február 3.

A fém nyúl éve

2011. február 3-tól 2012. január 23-ig a fém Nyúl befolyásolja az életünket. Ne tévesszen meg senkit az állat kis mérete, a természete a mérvadó. Ilyen a: kifonomultság, az érzékenység és ami a zodiákus legtöbb jegyére hatni fog idén: az intuíció és az elővigyázatosság. Ez az esztendő a legtöbb jegy számára pozitív fordulatokat tartogat, mind magánéleti, mind szakmai szempontból. A Nyúl évében kötelességtudóbban, család-orientáltabbak és megbízhatóbbak leszünk. A Kecske és a Disznó évében születetteknek kifejezetten jónak ígérkezika 2011-es év, bátran vágjanak bele valami újba, a Nyúl éve nekik kedvez. A Kakas, Patkány és Ló jegyűeknek sem lesz rossz évük, de sokkal keményebben meg kell majd dolgozniuk ezért, míg a többi jegy szülöttének kiegyensúlyozott éve lesz.

Patkány
A Patkánynak nem ez a lesz az elmúlt évek legszerencsésebbike, de nem is kell kétségbe esni. A magánéletben több kellemetlen pillanat adódhat és egy bizonyos családi feszültséggel, avagy feszültségekkel is meg kell majd birkóznia. Pénzügyi vonalon szintén adódnak majd bizonytalanságok, de egy olyan ravasz állatka, mint a patkány megtalálja a helyes utat és ez igaz a jegy szülötteire is.  Az okos Patkány életét az év első felében a lezáratlan üzleti ügyek és megoldatlan problémák fogják komplikálni, de az év második fele a pozíciója és családi kapcsolatai erősödését és a pénzügyi helyzet javulását ígéri. A Patkány úgy könnyítheti meg életét 2011-gen, hogy mindent gondosan előre megtervez és minden lehetséges következményt felmér mielőtt lépéseket tesz. A felmerülő problémákkal nézzen szembe, legyen optimista, racionális és akkor könnyebben veszi ezt az évet.



Bivaly
A Nyúl évében sokat fog aggodalmaskodni eme jegy szülöttei, de általában véve sikeres lesz ez az év a számukra. A munka terén sokan félreismerik a Bivalyokat, de most bebizonyíthatja, hogy igenis tud kreatív lenni. Ez a képesség a közeljövőben kiemelkedően megmutatkozik majd, meglepve mindenkit aki erősnek, türelmesnek, de lassúnak, rugalmatlannak ismerte e jegy szülötteit. A Bivaly embereknek idén az önképzés, a tudomány kerülhet előtérbe. Az év első felében szakmai és karriert érintő csalódások érik, de pénzügyi téren sem várhatók kiemelkedő események, bár utóbbit illetően az év közepétől stabilitás várható. Szakmai téren pedig annak ellenére, hogy számos problémákkal és nehézségekkel kell megküzdenie a Bivalynak, az év végére sikereket ér el kreativitásának köszönhetően. A magánélete érdekesen alakul a jegy szülötteinek: kalandok, új barátságok, utazás vár rájuk és még egy külföldi munkavállalás lehetősége is megcsillan.


Tigris
A fém Nyúl nagyon sikeres évet hoz a Tigriseknek: kitartást, optimizmust, jó egészséget és ambíciókat is kap nagy adaggal a jegy szülötte, amelyek együttesen mind fejlődést hoznak karrierjébe. A Tigrist nem lehet idén leállítani, arra gondol: akkor pihen majd meg, ha megvalósította terveit. Persze ez csak akkor sikerülhet neki, ha van egy megbízható, szilárd családi háttere. Ha ez utóbbi nincs meg, akkor az nem csak erőfeszítéseit gyengíti, de családi és szerelemi élete is rámehet a nagy ambíciókra. A vakmerõ Tigrisnek meg kell találnia az egyensúlyt és átérezni, hogy a szerelem és a családi kötelek még több erőt ad, de csak ha energiát fektetünk bele. Ennek az egyensúlynak a megteremtése könnyebb lehet a Tigrisnek mivel a Nyúl év hatására a nyugodtabb és toleránsabb. Tartsa szem előtt, ha a szerelmi életét feláldozza karrierje érdekében, nem fogják boldoggá tenni a szakmai sikerek.


Nyúl
A legjelentősebb változások azok életében fognak bekövetkezni, akik a diplomatikus Nyúl jegyében látták meg a napvilágot, elsősorban a magánélet területén, de egészében véve nincs az a nagyra törő vállalkozás, aminél ne éreznék a bolygók kedvező hatását. A problémák könnyebben megoldódnak és több idő jut pihenésre is. A Nyúl könnyen változtathat/alakíthat életén, s olyan dologba is belekezd - például egyetem, ritka idegen nyelv tanulása - ami örömet szerez neki és ami bővíti a látókörét. Szerelemi téren a Nyúl szárnyalni fog 2011-ben, de az egyetlen hiba, amit elkövethet - mint mindig - hogy a romantikus ismeretséget nem tudja érzéki kapcsolatként megélni. Bármennyire is ez az ő évük, közel sem biztos, hogy az egyedülálló Nyulak párra találnak idén, sőt! inkább az a valószínű, hogy kiabárándulva, lefáradva a szerelmi kapcsolatoktól agglegények maradnak még egy jó ideig. Ennek ellenére a Nyúl az idei év "győztese" aki nagyvonalúan kapja most a lehetőségeket az élettől.

Ilyenek a Nyúl évében született emberek

A Nyúl évében születettekre általában igaz, hogy meglehetősen diplomatikusak ezért sok politikus kerül ki e jegyből. A Nyúl emberek kellemes modorukúak, fogékonyak a kultúra iránt, s bár általában jól kijönnek mindenkivel, alapvetően tartózkodóak és akkor igazán boldogok, ha elmerülnek valamilyen szellemi tevékenységben. Túlérzékenyek az őket körülvevő világra, nem tudnak azonosulni a versengő, agresszív környezettel, s idegessé válnak ha arra kényszerítik őket, hogy kockázatot vállaljanak. A Nyúl a békés és rendezett környezetben érzi magát otthonosan, amely tulajdonsága nagyon vendégszerető és figyelmes emberré teszi. Az Nyúl emberek általánosságban figyelnek az apró részletekre és gyakran nevezhetők kifejezettek konzervatívaknak. Az életében az egyik legfontosabb dolog a biztonság számára, ami azt is jelenti, hogy kockázatkerülő viselkedése miatt elszalaszt jó lehetőségeket, ugyanakkor kitartóak és komolyak. A Nyúl embereket provokálni is nehéz, mert a legtöbb körülmény közepette is nyugodtak marad. Szentimentális és együttérző.

A Nyúl szerelmi élete

Szerelmi életében romantikus, édes, hűséges, és csak úgy mint az életben a kapcsolatban számára a bizalom, a biztonság, a gyengédség a legfontosabb. Ha partnere ideges, viselkedése kiszámíthatatlan akkor a Nyúl ember magába fordul, s amint nem kapja meg az áhított értékeket egy kapcsolatban/kapcsolattól komoly kételyek kezdik el gyötörni. De erről általában nem beszél, ezért a partnernek kell kezdeményeznie, hogy nyíltan vitassák meg a problémákat, ha azt látja, hogy a Nyúl ember magába zárkózik. Ki kell emelni, hogy ha a eme jegy szülötte elkötelezett is a szeretett személy irányába, akkor is megtart egy titkos részt magából, magának. Számára természetes a magány, és hogy a saját belső énjével "beszélgessen". A Nyúl emberek számára néha sok időbe telik megtalálni az ideális partnert, akit igazi lelki társnak érez. Úgy tűnhet, hogy ingatag és bizonytalan a kapcsolatait illetően, de ha megtalálta akit keresett, akkor határozottsága nem ismer határokat.

A Nyúl és a karrier

E jegy szülöttei óvatosak, néha félénkkek és semmilyen felesleges kockázatot nem vállalnak. Mindig mérlegelik az előnyöket és a hátrányokat ezer szemszögből, és talán ezért is végzik olyan jól a munkájuk, viszont ugyanezért esnek el sok lehetőségtől. Az a tulajdonsága, hogy képes elkerülni a baj, kreativitással és szerénységgel párosul, ami sok esetben mégis célravezetőbb, mint a bátor, de nem körültekintő mentalitás és a Nyúl ember ezért gyakran egy lépéssel megelőzi a többi kollegát.

A Nyúlnak való munkák: tanácsadó, ügyvéd, bíró, titkár, politikus

A Nyúl sok jó tulajdonsága szélsőséges nevelés, körülmények esetén negatív irányba fordulhatnak át, ilyenkor a jegy képviselői lehetnek: sznobok, titkolózók, pedánsak, gőgösen közömbösek, kicsinyesek, önelégültek, énközpontúak és leereszkedők.

Szerencseszámai: 1,3,5,9,15,19,35
Eleme: fa
Színe: zöld

Híres Nyúl jegyűek: Harry Belafonte, Ingrid Bergman, Lewis Carroll, John Cleese, Peter Falk, Peter Fonda, James Fox, David Frost, Cary Grant, Oliver Hardy, Bob Hope, Whitney Houston, John Hurt, Michael Keaton, John Keats, Julian Lennon, Arthur Miller, Roger Moore, Tatum O Neal, George Orwell, Neil Simon, Jane Seymour, Dusty Springfield, Sting, Orson Welles, Norman Wisdom.

Jól kijön: a Kecskével, a Disznóval és a kutyával
A legkevésbé jön ki jól: Kakas, Ló


Sárkány
Általánosságban ragyogó éve lesz a tehetséges Sárkányoknak. Munkahelyi és szerelemi élete is a legjobban alakul. Ha már van partnere, akkor új szintre emeli a kapcsolatat, ami lehet lánykérés, esküvő, ha magányos akkor pedig minden esélye megvan arra, hogy megtalálja az igazit, egy hasonlóan szerelmes-szenvedélyes társ személyében. Az egyetlen veszély, ami e jegy szülötteit fenyegeti, az a saját sikermámoruk. Ha a Sárkányok elszállnak a nagy sikertől sok ostoba dolgot tehetnek, ami nem csak az idei évüket ronthatja el, de hosszú időn keresztül ihatják majd a levét. Ez a figyelmeztetés különösen vonatkozik a fiatal Sárkányokra, akik a legjobban teszik, ha választanak "mentort" maguknak, olyan személyt, akiknek tanácsait képesek elfogadni, s akikhez tanácsért fordulhatnak fontos döntéseik elött. A Sárkánynak dicsőséget és tisztelet hozhatnak tulajdonságai, de csak ha a helyes irányba halad, ezért ne csináljon meggondolatlanságot, a Nyúl kedvező hatásait hasznos dolgokra fordítsa.


Kígyó
A bölcs Kígyó tulajdonságai felerősödnek a Nyúl évében. Még mozgékonyabb és magabiztosabb lesz, amihez nagy adag intuíció is párosul. Ennek köszönhetően olyan eredményesen érheti el céljait, ahogyan csak kívánja és mertje is ezt kihasználni a jegy szülötte. A szerelemben hihetlen szerencsék várnak a Kigyóra, valószínűleg ebben közre játszik az is, hogy elégedett a sikereivel és ez olyan karizmával ruházza fel, ami még vonzóbbá teszi a Kígyót. Figyeljen arra, hogy ne legyen öntelt, ugyanis az "ellenségek" sem alszanak, továbbá ne dőljön be az idegenek hízelgésének, mert könnyen lehet, hogy sötét ügyletek állnak a háttérben. A Kígyó tartózkodjon az önpusztító dolgoktól, és a sikerek közepette se feledje el barátait, akik Ön mellett álltak a bajban, s most úgy érezhetik, hogy Önnek "jobban megy a szekér" ezért háttérbe szorultak.



A szabadságszerető, szenvedélyes Ló 2011-ben beleveti magát a szenvedélyek tengerében és még a jegy legóvatosabb és legnyugodtabb képviselői is tapasztalni fogják az elöprő vágyat, hogy minden élvezetbe belemerüljenek. Alkotni, építeni, létrehozni akarnak. A Lovaknak idén a szakmai és szerelmi élete is egyaránt kielégítő lesz, de számíthat néhány nehéz helyzetre is mindkét területen. Az idei évben még inkább figyelniük kell arra, hogy körültekintően döntsenek és ne engedjék, hogy különböző érzelmek, érzések hatása alatt döntsenek, különben felelőtlenül jár el és annak nem lesz kedvező a gyümölcse, ráadásul sokáig fogja nyögni annak terheit. Ha megvárja, míg lenyugszik és józan döntést hoz, akkor jó éve lesz a Lónak minden területen. A szerelem terén valószínűleg nem lesz ez az év, amikor tartós kapcsolatot hoz létre, viszont sok kapcsolata lesz, illetve ha már párkapcsolatban él könnyen lehet, hogy Ön kilép ebből, mert úgy érzi nem kap elég levegőt, elég szabadságot.


Kecske
A fém Nyúl éve lehetővé teszi, hogy a Kecske élvezze az életet 2011-ben, bár idén nem fog megélni szédítő magasságokat és bánatot sem. Idén leghatátososabban a rendszeres munkában és más embereknek való segítésben tud erőfeszítéseket tenni: karitatív szervezetek munkájába kapcsolódhat ba, avagy erősítheti meg ilyen területen a pozícióját, rászorultaknak segít. Ez az együttérzés eddig sem volt idegen a Kecskétől, de idén még inkább hangsúlyosabbá válik életében a segíteni vágyás, ráadásul egyre több embert igyekszik és sikerül is bevonni ebbe a tevékenységbe. Magánéletében a Kecskének némi problémája adódik 2011-ben: sok minden át kell gondolni házasságáról/kapcsolatáról, át- és megbeszélni a problémákat párjával, valamint a béke kedvéért kompromisszumokat kötni. A magányos Kecske viszont egyre jobban vágyik kapcsolatra, kötődésre, szenvedélyes szerelemre.


Majom
A vidám Majom igazán jól fogja magát érezni 2011-ben: vidám lesz és energikus és bármivel képes lesz megbirkózni... ha mégsem, akkor megtalálja maga körül azokat a fogékony személyeket, akiknek a vállára átteheti azokat a gondokat, bajokat, amik túl nehezek neki. A Majom komoly szakmai sikerekre számíthat, amit élénkségének és aktivitásának köszönhet majd. A fém Nyúl éve arra készteti a Majmot, hogy valami új dolgot tanuljon, ami lehet egy tanfolyam,
önképzés, vagy sok, a szokásostól eltérő témájú könyvek olvasása. A fontoskodó Majomnak a 2011-es év tele lesz felfedezésekkel és új utakat is talál, amiken előre tud majd lépni, ami jelentheti azt is, hogy végre változtatni tud az életén, amire oly régóta vágyik. Az egyetlen baj, hogy a majom most is el lesz foglalva saját magával és nem fordít elég figyelmet a baráti és szerelemi kapcsolatokra. Ez problémát fog okozni Önnek, de a fém Nyúl segíti idén a kedves Majmot, hogy bölcs legyen.



Kakas
A fém Nyúl szép, nyugodt évet ígér a Kakasnak 2011-re, amiben nem lesznek szédítő magaslatok, de hullámvölgyek sem, de csak akkor, ha a Kakas körültekintő lesz. A jegy képviselőnek tüzes temperamentumát és agresszivitását el kell visszaszorítani magában, mert ez nagyban megnehezíti az életét. Ha a Kakas nem lesz elég körültekintő ez az év minden téren katasztrófát tartogat számára. Elveszítheti a családját és munkáját egyaránt, ezért számára 2011 kihívása lesz, hogy megfékezze heves természetét és megszelidítse ambícióit. A fém Nyúl évében a Kakasnak meg kell találni a stabilitást, az egyensúlyt. Csak egy baj van: a kakas képes megteremteni, de képtelen fenntartani ezt az egyensúlyt. A családi életben ezért állandó veszekedések lehetnek jelen, ami zaklatottá teheti az életét. Türelemmel és humorral viszont nem marad el életének várt javulása.


Kutya
Ez az év a lazítás éve lesz a Kutyának. Amit eddig elért, azt idén is megtartja, úgy, hogy közben több ideje jut a családra, barátokra, saját magára. Ebben az évben is számolnia kell a jegy szülöttének azonban egy kevés bizonytalansággal a pénzügyi életben, de ez a legjobb idő, hogy biztató projektekbe vágjon bele és fontos döntéseket hozzon meg. Mint sok más jegy a Kutya is valami új, tanulással összefüggő dologba vág bele idén, illetve új képességek, készségek bontakoznak ki. Ez az önfejlesztés lelki értelmű is lehet, aminek során önvizsgálatot tart, önkontrollt gyakorol, s ha eddig nem tette idén a meditáció rejtelmeibe is belekóstolhat. A Kutya ezt a nyugis évet nagy valószínűséggel magánélete megszilárdítására fordítja: tegye fel a nagy kérdést partnerének, de ha már házas,
akkor gyerekvállalás merülhet fel önben. Ha pedig szingli? Akkor belemerül a szenvedélyek izgalmas világába.


Disznó
Baj nélküli évre számíthat a jó természetű Disznó, bár még mindig óvatosabbnak kellene lennie, hiszen a világ tele van ragadozókkal. Ennek a jegynek a képviselői gondatlanok és vakon megbíznak másokban. Ne tegye, mert sokan kedvesség mögé rejtik piszkos céljaikat, és észrevételül márják bele karmunkat a Disznóba. Annak ellenére, hogy ez a év nem hoz komoly változtásokat a jegy szülötteinek életébe, olyan folyamatok indulnak el, amik később a Disznó sorsát érintő nagy változásokat hoz, ilyen lehet egy sorsdöntő találkozás, ami befolyásolja a karriert, avagy a magánéletét. A magánéletben új élmények várják, ha házas a párja iránt sokkal lángolóbb érzelmek töltik el, de elhidegült kapcsolatban előfordulhat, hogy ez a lángolás egy új kapcsolatnak, új személynek fog szólni. Ez utóbbi esetben a Disznót bűntudat és belső ellentmondások kínozzák majd. De a Disznó csak akkor igazán boldog, ha szeret és szeretik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!