Magyarország

2011.02.05. 08:38

Már tíz halottja van itthon az influenzajárványnak

<p>Egy hetven év feletti asszony az influenza tizedik magyarországi áldozata, csütörtökön halt meg Szombathelyen, a Vas Megyei Markusovszky Kórházban - mondta a Független Hírügynökségnek pénteken Schaffer Éva, az intenzív osztály főorvosa.</p>

A beteg tüdőgyulladással került az intenzív osztályra. Emellett előrehaladott állapotú szívbetegsége is volt, a két betegség együtt vezetett a halálához.

Pénteken kapták meg az ÁNTSZ járványügyi munkacsoportjától az eredményt, eszerint kimutatták a beteg szervezetében a H1N1 vírust. Az intenzív osztályon jelenleg egyetlen beteget sem kezelnek influenzás tünetekkel, de a járvány miatt számítanak újabb esetekre - tette hozzá a főorvos.

Egy 38 éves férfi volt az idei influenzaszezon első hazai halálos áldozata, 2011 első hetében hunyt el a H1N1-es vírusfertőzés szövődményei miatt. Védőoltást nem kapott, és túlsúlyos volt. Január 23-ig két 60 éven felüli ember is belehalt az influenzás fertőzésbe, illetve annak szövődményeibe. Szzervezetükből az influenza "B" vírusát mutatták ki a vizsgálatok során. Az influenza negyedik áldozata ebben a szezonban egy kétéves gyermek volt, akit az influenza "B" vírusa fertőzött meg. Az idei év negyedik hetének végéig már kilencen haltak meg, és most csütörtökön halt meg a tizedik beteg.

Hét beteg a H1N1-es fertőzésbe halt bele, hármat pedig a "B" vírus fertőzött meg az összesítések szerint. Valamennyi felnőtt áldozat egy vagy több krónikus alapbetegsége miatt az influenza szempontjából fokozottan veszélyeztetett volt, influenza elleni védőoltást nem kaptak.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!