Magyarország

2011.02.01. 21:01

Megalakult a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj

<p>Megalakult a Ludovika Zászlóalj, amely a honvéd tisztjelöltekből áll és amelyet a vezérkari főnök irányít. Az alakulat alapító okiratát Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke adta át a zászlóalj parancsnokának, Molnár Zsolt alezredesnek a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen tartott keddi avatóünnepségen, amelyen Hende Csaba honvédelmi miniszter is beszédet mondott.</p>

Az alakulat keddi avatásán, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen Hende Csaba honvédelmi miniszter a kormany.hu portál tudósítása szerint egyebek közt azt mondta a honvéd tisztjelölteknek: "Készüljetek fel, hogy életre válthassátok a régi ludovikás jelmondatot: A hazáért mindhalálig!" A miniszter azt mondta, elvárja, hogy a Ludovika Zászlóalj tagjaiban elmélyedjen és meggyökeresedjen az a mentalitás és szellem - felelősségvállalás, kötelességteljesítés, bajtársiasság, kezdeményezőkészség -, amely egy honvédtisztet jellemez. "Ha így lesz, minden kihívásnak a szeme közé fogtok tudni nézni!" - fogalmazott Hende Csaba. A tárcavezető beszélt arról, hogy újjáépítik a honvédelem egész rendszerét, közte a tisztképzést, és március közepére elkészül az életpálya-modell is, amelyet - a tervek szerint - 2012 januárjától vezetnek be.

Hende Csaba beszélt arról is, hogy a Ludovika a magyar honvédtisztek alma matere volt, azoké, akik a nemzet védelmében járták a 19. és a 20. század csatatereit. A miniszter úgy fogalmazott: e honvédtisztek megállták a helyüket a harctéren, azután is, hogy a kommunista diktatúra kilökte a szolgálatból és az élet szélére szorította őket. Hende Csaba külön üdvözölte azokat az egykori ludovikásokat, akik megjelentek az ünnepségen.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!