Magyarország

2011.02.02. 18:21

Magánnyugdíj: a VDSZ nem kéri a késői nyilatkozatokat

<p>A vegyipari szakszervezet nem fogadja el és nem helyezi ügyvédi letétbe a magánnyugdíjakkal kapcsolatos jogfenntartó nyilatkozatokat, ha azokat január 31-e után, vagyis a határidőn túl adták postára vagy vitték be személyesen az érdekképviselethez - közölte szerda este a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ).</p>

A későn érkező leveleket 15 napig személyesen vissza lehet venni a szakszervezet fővárosi székházában, a megmaradtakat azonban megsemmisítik.

Két napja lejárt ugyan a határidő, de még mindig naponta több zsáknyi, magánnyugdíjjal kapcsolatos jogfenntartó nyilatkozat érkezik az ország minden pontjáról a vegyipari szakszervezet fővárosi székházába. Az érdekképviseletnél két héttel ezelőtt vállalták, hogy ingyen ügyvédi letétbe helyezik a dokumentumokat arra az esetre, ha az Alkotmánybíróság megsemmisítené a pénztári törvényt.

A küldemények egy része még érvényes, mert január 31-e előtt vagy aznap éjfélig adták postára, ám egyre több az érvénytelen, határidő utáni postai bélyegzővel ellátott nyilatkozat. Ezek a küldemények érvénytelenek, ezért a VDSZ nem dolgozza fel, nem helyezi ügyvédi letétbe, de 15 napig megőrzi azokat, hogy feladóik személyesen visszavehessék - olvasható a közleményben.

Azokat a leveleket, amelyekért február 16-ig senki nem jelentkezik, a szakszervezet megsemmisíti - közölték.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!